Актуелности

Прочитајте актуелности града Шапца

Град Шабац поклонио чамац и опрему Полицијског управи

08. Јун Град Шабац поклонио чамац и опрему Полицијског управи
Град Шабац поклонио је Полицијској управи у Шапцу чамац, мотор и приколицу - део опреме коју је Градска управа добила у оквиру Пројекта прекограничне сарадње Републике Србије и Републике Хрватске (ЈЕНТРАП).
Градоначелник Шапца Небојша Зеленовић рекао је да је обавеза Града да помаже свим службама које функционишу у Шапцу, без обзира да ли су у надлежности Републике или Града.
- Вредну инвестицију коју смо добили учешћем у пројекту прекограничне сарадње одлучили смо да поклонимо Полицијској управи у Шапцу. Важно је да овај чамац буде у функцији ради сигурности и безбедности грађана и превенције било које врсте недозвољених дела на води. Годинама нисмо имали овакво пловило на нашој реци, подсетио је градоначелник.
Он је додао да Град и Полицијска управа у Шапцу имају изузетно добру сарадњу и истакао да је Скупштина града Шапца, на претходном заседању, донела одлуку да уступи полицији свој простор у Управи за аграрна плаћања.
- Надам се да ће Полицијска управа у Шапцу пресељајем најзад добити пристојне и адекватне услове за рад. То је још један од начина на које желимо да покажемо да нам је стало до добре сарадње са полицијом, навео је Небојша Зеленовић.
Зоран Јевђенић, начелник Полицијске управе у Шапцу, рекао је да је донација Града још један од примера како би локална самоуправа и републичке установе требало да сарађују.
- Чамац ће допринети да поред свих послова које успешно обављамо будемо оперативнији и на реци Сави. Тежимо да купачи на реци у предстојећој купалишној сезони буду што безбеднији. Полицијска управа у Шапцу располаже довољним бројем обучених служеника са сертификатима, тако да неће бити никаквих проблема приликом патролирања овим чамцем. Испловљавањем овог пловила на Сави, поред његовог превентивног деловања могуће је и репресивно и зато апелујемо на све пливаче и власнике чамаца да се придржавају закона и дају свој доприност безбедности свих лица која ће боравити на реци, рекао је Зоран Јевђенић и похвалио што ће Полицијска управа, захваљујући пресељају у нови објекат, бити доступнија и на услузи грађанима.
Донацијом је обухваћен чамац-корито, мотор марке "сузуки" и приколица, а вредност донације добијене је из Пројекта прекограничне сарадње, који финансира Европска унија, је три милиона динара.

Пишите нам

Уколико имате сугестије, предлоге, утиске, похвале, али и жалбе или молбе, пишите нам. Ми ћемо дати све од себе да вам одговоримо у најкраћем могућем року.

pen
Пошаљи

Актуелни догађаји

Август
02.

Мишарске свечаности

Више информација

Сервисне информације

Све важне информације на једном месту

service info
24. Април 2019.

Радови у Алексе Шантића

Одељење за инспекцијске и комунално-стамбене послове, обавештава грађане да ће ЈКП „Водовод-Шабац“ вршити раскопавање површине јавне намене у Шапцу, у улици Алексе Шантића ...

Више информација

Адресар

Погледајте телефонски именик града Шапца

Address

Контакт

Попуните контакт формулар или нас директно контактирајте путем наведених телефона

Господар Јевремова 6
15000, Шабац
Република Србија
015/346-711
015/364-100
Пошаљи

E-маил листа

ПРИЈАВИТЕ СЕ НА НАШУ Е-МАИЛ ЛИСТУ И БУДИТЕ ОБАВЕШТЕНИ О НОВОСТИМА У НАШЕМ ГРАДУ.

Унесите тражени појам и притисните 'ентер'