Актуелности

Прочитајте актуелности града Шапца

Град Шабац изабран за још један програм Европске уније

31. Октобар Град Шабац изабран за још један програм Европске уније
Стална конференција градова и општина (СКГО) изабрала је Шабац за пакет подршке у процесу програмског буџетирања. Шабац је учествовао на Конкурсу за подршку локалним самоуправама у планирању и програмском буџетирању у оквиру програма “Exchange 5” који финансира Европска унија. Тим поводом данас је одржан састанак у Градској кући којем су присуствовали представници СКГО и Града Шапца.
Градоначелник Небојша Зеленовић истакао је да је важно да Град Шабац буде укључен у пројекте које спроводи Европска унија преко својих партнера у Србији.
- Стална конференција градова и општина је поуздан партнер са којим дуго сарађујемо на различитим пројектима.У свим пионир пројектима који се дешавају у Србији ми смо партнери. Тако смо и у овом случају успели да квалификујемо тему која је нама битна и да нам СКГО помогне да се новац који стиже из ЕУ потроши на прави начин код нас у граду, рекао је градоначелник.
Он је подсетио да је Шабац јединствена локална самоуправа која је укључила грађане у одлучивање о трошењу новца из градског буџета, доношењем скупштинске Одлуке која омогућује грађанима да гласају како ће бити потрошен новац у сеоским и приградским месним заједницама.
Александар Маринковић из СКГО објаснио је да је програм “Exchange 5” највећи програм који финансира Европска унија, а који подржава локалне самоуправе. Шабац је изабран за пакет подршке у процесу програмског буџетирања.
- У питању је нова реформа јавних финансија која се спроводи од 2015. године, дуга и захтевна али напредна врста буџетирања. Овим пројектом улазимо у нову фазу. На конкурсу је изабрано осам од 41 пријављене локалне самоуправе међу којима је и Шабац, казао је Маринковић.

Пишите нам

Уколико имате сугестије, предлоге, утиске, похвале, али и жалбе или молбе, пишите нам. Ми ћемо дати све од себе да вам одговоримо у најкраћем могућем року.

pen
Пошаљи

Актуелни догађаји

Август
02.

Мишарске свечаности

Више информација

Сервисне информације

Све важне информације на једном месту

service info
11. Јул 2018.

Радови у улици Жике Поповића

Предузеће за Телекомуникације „ТЕЛЕКОМ СРБИЈА“ а.д. Извршна јединица Шабац врши раскопавање површине јавне намене у Шапцу, у улици Жике Поповића у близини грађевински ...

Више информација

Адресар

Погледајте телефонски именик града Шапца

Address

Контакт

Попуните контакт формулар или нас директно контактирајте путем наведених телефона

Господар Јевремова 6
15000, Шабац
Република Србија
015/346-711
015/364-100
Пошаљи

E-маил листа

ПРИЈАВИТЕ СЕ НА НАШУ Е-МАИЛ ЛИСТУ И БУДИТЕ ОБАВЕШТЕНИ О НОВОСТИМА У НАШЕМ ГРАДУ.

Унесите тражени појам и притисните 'ентер'