Актуелности

Прочитајте актуелности града Шапца

Град Шабац изабран за још један програм Европске уније

31. Октобар Град Шабац изабран за још један програм Европске уније
Стална конференција градова и општина (СКГО) изабрала је Шабац за пакет подршке у процесу програмског буџетирања. Шабац је учествовао на Конкурсу за подршку локалним самоуправама у планирању и програмском буџетирању у оквиру програма “Exchange 5” који финансира Европска унија. Тим поводом данас је одржан састанак у Градској кући којем су присуствовали представници СКГО и Града Шапца.
Градоначелник Небојша Зеленовић истакао је да је важно да Град Шабац буде укључен у пројекте које спроводи Европска унија преко својих партнера у Србији.
- Стална конференција градова и општина је поуздан партнер са којим дуго сарађујемо на различитим пројектима.У свим пионир пројектима који се дешавају у Србији ми смо партнери. Тако смо и у овом случају успели да квалификујемо тему која је нама битна и да нам СКГО помогне да се новац који стиже из ЕУ потроши на прави начин код нас у граду, рекао је градоначелник.
Он је подсетио да је Шабац јединствена локална самоуправа која је укључила грађане у одлучивање о трошењу новца из градског буџета, доношењем скупштинске Одлуке која омогућује грађанима да гласају како ће бити потрошен новац у сеоским и приградским месним заједницама.
Александар Маринковић из СКГО објаснио је да је програм “Exchange 5” највећи програм који финансира Европска унија, а који подржава локалне самоуправе. Шабац је изабран за пакет подршке у процесу програмског буџетирања.
- У питању је нова реформа јавних финансија која се спроводи од 2015. године, дуга и захтевна али напредна врста буџетирања. Овим пројектом улазимо у нову фазу. На конкурсу је изабрано осам од 41 пријављене локалне самоуправе међу којима је и Шабац, казао је Маринковић.

Пишите нам

Уколико имате сугестије, предлоге, утиске, похвале, али и жалбе или молбе, пишите нам. Ми ћемо дати све од себе да вам одговоримо у најкраћем могућем року.

pen
Пошаљи

Актуелни догађаји

Август
02.

Мишарске свечаности

Више информација

Сервисне информације

Све важне информације на једном месту

service info
15. Март 2018.

Прекид испоруке топлотне енергије

Због цурења на вреловоду на локацији укрштања улица Карађорђева и Масарикова (тротоар испред старог СДК), ЈКП „Топлана-Шабац“ Шабац прекинуло је испоруку топлотне енергије на ...

Више информација

Адресар

Погледајте телефонски именик града Шапца

Address

Контакт

Попуните контакт формулар или нас директно контактирајте путем наведених телефона

Господар Јевремова 6
15000, Шабац
Република Србија
015/346-711
015/364-100
Пошаљи

E-маил листа

ПРИЈАВИТЕ СЕ НА НАШУ Е-МАИЛ ЛИСТУ И БУДИТЕ ОБАВЕШТЕНИ О НОВОСТИМА У НАШЕМ ГРАДУ.

Унесите тражени појам и притисните 'ентер'