Актуелности

Прочитајте актуелности града Шапца

Горња Врањска: почело уређење центра села

12. Април Горња Врањска: почело уређење центра села
На непосредном изјашњавању које је прошлог децембра организовано у Горњој Врањској, мештани су били већински изгласали да се 1,1 милион динара од повраћаја пореза на имовину уложи у уређење центра села.
У наредним данима у центру Горње Врањске биће реконструисан тротоар и поплочан бехатон коцкама, изграђена два нова паркинга-испред просторија месне заједнице и школе, ново аутобуско стајалиште, реконструисан простор око споменика и изграђене прилазне саобраћајнице испред просторија Месне заједнице.

Грађани јединствени у заједничком интересу

Јулијана Митровић, председница Савета Месне заједнице „Горња Врањска“, каже да су грађани приликом непосредног изјашњавања недвосмислено показали шта је најважније за село.
-Пошто смо имали већи износ новца на рачуну, ово је била јединствена прилика да та средства уложимо у уређење центра села, што нам је и приоритет. И раније смо, од средстава од повраћаја пореза на имовину, уређивали село. Постављено је осветљење, донирана су средства за цркву и шљунчени неасфалтирани путеви, навела је председница Савета МЗ „Горња Врањска“ и додала да је похвално то што Град даје могућност месним заједницама да саме одлучују како ће трошити новац од пореза на имовину који се прикупи у том месту.
Данас је Горњу Врањску посетио градоначелник Шапца Небојша Зеленовић, који је са представницима новоизабраног Савета Месне заједнице разговарао о радовима који су у току и предлозима за овогодишње гласање.
Он је похвалио иницијативу становника Горње Врањске да се уреди центар села и део око школе.
-Оно што су мештани Горње Врањске прво предложили, а затим и изгласали, сада се реализује. Од ове године, свака месна заједница у Шапцу, било да је градска, приградска или сеоска, добиће могућност да одлучује на шта треба да се троши новац од пореза на имовину. Ту смо да чујемо шта је права народна воља. Сви грађани, у свих 60 месних заједница ће предлагати и гласати за пројекте. За ту намену ће бити опредељено више од два милиона евра, рекао је Зеленовић.

Шабачка опозиција се бави лажима и клеветама

Како је истакао градоначелник, док се градска власт бави непосредним изјашњавањем чиме се даје моћ грађанима да одлучују, шабачка опозиција коју чине представници Српске напредне странке, пада на све ниже гране и уместо да учествују у добрим стварима које се дешавају у Шапцу, баве се клеветама и лажима.
-Стално се у јавности износе неистине и увреде. Уместо да се сви заједно заложимо да се изгради ауто-пут, да се уреде приступне саобраћајнице у обе индустријске зоне, да учествујемо заједно у укључивању што више грађана у одлучивање, ми имамо тужну и непријатну ситауцију да се лажима и манипулацијама обмањује јавност и грађанство. То су почели да увиђају и одборници у градском парламенту, прави представници народа, који почињу да напуштају Српску напредну странку, закључио је Зеленовић.

Пишите нам

Уколико имате сугестије, предлоге, утиске, похвале, али и жалбе или молбе, пишите нам. Ми ћемо дати све од себе да вам одговоримо у најкраћем могућем року.

pen
Пошаљи

Актуелни догађаји

Август
02.

Мишарске свечаности

Више информација

Сервисне информације

Све важне информације на једном месту

service info
16. Април 2019.

Радови у Масариковој улици

Градска управа Града Шапца, Одељење за инспекцијске и комунално-стамбене послове, обавештава грађане да ће ЈКП „Водовод-Шабац“ вршити раскопавање површине јавне намене у ...

Више информација

Адресар

Погледајте телефонски именик града Шапца

Address

Контакт

Попуните контакт формулар или нас директно контактирајте путем наведених телефона

Господар Јевремова 6
15000, Шабац
Република Србија
015/346-711
015/364-100
Пошаљи

E-маил листа

ПРИЈАВИТЕ СЕ НА НАШУ Е-МАИЛ ЛИСТУ И БУДИТЕ ОБАВЕШТЕНИ О НОВОСТИМА У НАШЕМ ГРАДУ.

Унесите тражени појам и притисните 'ентер'