Актуелности

Прочитајте актуелности града Шапца

Формира се Асоцијација независних и слободних одборника

07. Фебруар Формира се Асоцијација независних и слободних одборника
Изабрани од стране грађана, одборници локалних самоуправа у Србији, формираће Асоцијацију независних и слободних одборника и потписали Споразум са народом.

Циљ формирања Асоцијације је заштита закона и демократије у земљи, заштита интереса грађана и заштита Европске повеље о локалној самоуправи. Асоцијација слободних и независних одборника треба да омогући сарадњу и координацију одборника у условима бојкота рада локалних парлемената.

Градоначелник Шапца Небојша Зеленовић је рекао да је ово иницијативни састанак и да је идеја да се направи тело које ће координирати активности свих одборника, који се сматрају опозицијом и којих је на скупу у Скупштини општине Стари град било око стотину из четрдесет општина, али је нагласио да ће их на формирању Асоцијације бити далеко више.

На скупу су говорили и Драган Станковић, одборник у Скупштини града Шапца, заменик шефа одборничке групе Савеза за Србију у Скупштини града Београда Никола Јовановић, одборница у Скупштини града Вршца Драгана Ракић, одборник у Скупштини општине Стари град Урош Марковић, одборница у Горњем Милановцу Кристина Милошевић и одборница пожешког локалног парламента Гордана Маринковић Стевовић.

Састанком је председавао председник општине Стари град Марко Бастаћ, уз председника општине Чајетина Милана Стаматовића, а присутни су били одборници из Горњег Милановца, Ниша, Новог Сада, Ћуприје, Љига, Шапца, Београда, Лазаревца, Палилуле, Старог града, Сурчина, Раковице, Вршца, Зрењанина, Алибунара, Сремске Митровице, Голупца, Пожеге, Лајковца, Владимираца, Лесковца и Пећинаца.

Пишите нам

Уколико имате сугестије, предлоге, утиске, похвале, али и жалбе или молбе, пишите нам. Ми ћемо дати све од себе да вам одговоримо у најкраћем могућем року.

pen
Пошаљи

Актуелни догађаји

Август
02.

Мишарске свечаности

Више информација

Сервисне информације

Све важне информације на једном месту

service info
17. Јун 2019.

Раскопавање тротоара у Улици цара Душана

Одељење за инспекцијске и комунално-стамбене послове обавештава грађане да ће предузећу за телекомуникације „ТЕЛЕКОМ СРБИЈА“ а.д. извршна јединица Шабац, вршити раскопавање ...

Више информација

Адресар

Погледајте телефонски именик града Шапца

Address

Контакт

Попуните контакт формулар или нас директно контактирајте путем наведених телефона

Господар Јевремова 6
15000, Шабац
Република Србија
015/346-711
015/364-100
Пошаљи

E-маил листа

ПРИЈАВИТЕ СЕ НА НАШУ Е-МАИЛ ЛИСТУ И БУДИТЕ ОБАВЕШТЕНИ О НОВОСТИМА У НАШЕМ ГРАДУ.

Унесите тражени појам и притисните 'ентер'