Актуелности

Прочитајте актуелности града Шапца

Формира се Асоцијација независних и слободних одборника

07. Фебруар Формира се Асоцијација независних и слободних одборника
Изабрани од стране грађана, одборници локалних самоуправа у Србији, формираће Асоцијацију независних и слободних одборника и потписали Споразум са народом.

Циљ формирања Асоцијације је заштита закона и демократије у земљи, заштита интереса грађана и заштита Европске повеље о локалној самоуправи. Асоцијација слободних и независних одборника треба да омогући сарадњу и координацију одборника у условима бојкота рада локалних парлемената.

Градоначелник Шапца Небојша Зеленовић је рекао да је ово иницијативни састанак и да је идеја да се направи тело које ће координирати активности свих одборника, који се сматрају опозицијом и којих је на скупу у Скупштини општине Стари град било око стотину из четрдесет општина, али је нагласио да ће их на формирању Асоцијације бити далеко више.

На скупу су говорили и Драган Станковић, одборник у Скупштини града Шапца, заменик шефа одборничке групе Савеза за Србију у Скупштини града Београда Никола Јовановић, одборница у Скупштини града Вршца Драгана Ракић, одборник у Скупштини општине Стари град Урош Марковић, одборница у Горњем Милановцу Кристина Милошевић и одборница пожешког локалног парламента Гордана Маринковић Стевовић.

Састанком је председавао председник општине Стари град Марко Бастаћ, уз председника општине Чајетина Милана Стаматовића, а присутни су били одборници из Горњег Милановца, Ниша, Новог Сада, Ћуприје, Љига, Шапца, Београда, Лазаревца, Палилуле, Старог града, Сурчина, Раковице, Вршца, Зрењанина, Алибунара, Сремске Митровице, Голупца, Пожеге, Лајковца, Владимираца, Лесковца и Пећинаца.

Пишите нам

Уколико имате сугестије, предлоге, утиске, похвале, али и жалбе или молбе, пишите нам. Ми ћемо дати све од себе да вам одговоримо у најкраћем могућем року.

pen
Пошаљи

Актуелни догађаји

Јул
10.

Забрана саобраћаја у Карађорђевој и Занатлијској

Због извођења радова на реконструкцији пута у Улици Карађорђева у ...

Више информација

Сервисне информације

Све важне информације на једном месту

service info
26. Децембар 2019.

Топлана - радови у улици Богојављенска

Градска управа Града Шапца - Одељење за инспекцијске и комунално-стамбене послове, обавештава грађане да ће ЈКП „Топлана-Шабац“ Шабац вршити раскопавање површине јавне ...

Више информација

Адресар

Погледајте телефонски именик града Шапца

Address

Контакт

Попуните контакт формулар или нас директно контактирајте путем наведених телефона

Господар Јевремова 6
15000, Шабац
Република Србија
015/346-711
015/364-100
Пошаљи

E-маил листа

ПРИЈАВИТЕ СЕ НА НАШУ Е-МАИЛ ЛИСТУ И БУДИТЕ ОБАВЕШТЕНИ О НОВОСТИМА У НАШЕМ ГРАДУ.

Унесите тражени појам и притисните 'ентер'