Актуелности

Прочитајте актуелности града Шапца

Фондација

05. Април Фондација
Фондација “Новак Ђоковић” донираће 33,5 милиона динара за отварање вртића у Прњавору. Уговор о донацији у оквиру пројекта “Вртић за срећније детињство”, данас су у Градској кући потписали градоначелник Шапца Небојша Зеленовић, Горана Џуџа Јаковљевић, менаџер одељења за реализацију програма и пројеката Фондације “Новак Ђоковић” и директорка Предшколске установе “Наше дете” Сандра Мићић.
Након реконструкције, опремања и адаптације објекта, вртић ће моћи да прими до 150 малишана из Прњавора и околних места.
Први вртић у Прњавору биће уједно и један од најбољих вртића у Шапцу, што је, према речима градоначелника Небојше Зеленовића, једна од основних политика Града – једнаки услови за све и квалитетна услуга.
-Политика града Шапца је јасна - да нема листе чекања, да услови за рад и образовање најмлађих буду пристојни, а услуга најквалитетнија могућа. Отварањем вртића ослобађа се капацитет у школи у Прњавору, тако да ће ђаци из овог места први кренути у школу у једној смени, најавио је градоначелник.
Некадашња зграда Дома здравља биће у потпуности реконструисана за будући вртић и комплетно опремљена за боравак и образовање деце у Прњавору. У дворишту ће бити постављено ново игралиште и обезбеђена опрема неопходна за рад са малишанима.
Горана Џуџа Јаковљевић из Фондације Новак Ђоковић исткла је да је потписивање уговора круна двогодишњег рада запослених у свим секторима Града и тима Фондације.
-Фондација “Новак Ђоковић” улаже напоре за квалитетно образовање у Србији. Препознали смо велики значај овог пројекта за локалну заједницу. Због тога ћемо се трудити да заједно са партнерима обезбедимо модеран и потпуно опремљен простор у ком ће малишани из Прњавора и околних места моћи да уче и развију свој пун потенцијал, рекла је Гордана Џуџа Јаковљевић.
Председник Скупштине града Шапца Немања Пајић изразио је задовољство због остварене сарадње са Фондацијом.
-Вртић у Прњавору биће један од најмодернијих у Србији и повећаће обухват Предшколске установе. У Шапцу нема листе чекања, прошле године су отворена три нова вртић, ове године биће још један, рекао је Пајић.
Директорка Предшколске установе “Наше дете” Сандра Мићић поручила је да потписивање уговора није тачка на сарадњу, него знак за почетак радова и истакла да је реализација овог пројекта доказ да је подједнако важно да вртић буде доступан свима и да Предшколска установа прати потребе родитеља.

Пишите нам

Уколико имате сугестије, предлоге, утиске, похвале, али и жалбе или молбе, пишите нам. Ми ћемо дати све од себе да вам одговоримо у најкраћем могућем року.

pen
Пошаљи

Актуелни догађаји

Август
02.

Мишарске свечаности

Више информација

Сервисне информације

Све важне информације на једном месту

service info
16. Април 2019.

Радови у Масариковој улици

Градска управа Града Шапца, Одељење за инспекцијске и комунално-стамбене послове, обавештава грађане да ће ЈКП „Водовод-Шабац“ вршити раскопавање површине јавне намене у ...

Више информација

Адресар

Погледајте телефонски именик града Шапца

Address

Контакт

Попуните контакт формулар или нас директно контактирајте путем наведених телефона

Господар Јевремова 6
15000, Шабац
Република Србија
015/346-711
015/364-100
Пошаљи

E-маил листа

ПРИЈАВИТЕ СЕ НА НАШУ Е-МАИЛ ЛИСТУ И БУДИТЕ ОБАВЕШТЕНИ О НОВОСТИМА У НАШЕМ ГРАДУ.

Унесите тражени појам и притисните 'ентер'