Актуелности

Прочитајте актуелности града Шапца

Финансијска едукација за шабачке гимназијалце

14. Март Финансијска едукација за шабачке гимназијалце
Удружење банака Србије је у сарадњи са Градском управом града Шапца и Шабачком гимназијом организовало предавање о финасијског едукацији ученицима I-7 одељења, који су се пријавили за учешће на пројекту Европски квиз новца. Квиз организује Удружење банака Србије у сарадњи са Европском банкарском федерацијом.
Предавању у Шабачкој гимназији присуствовао је и градоначелник Шапца Небојша Зеленовић, који је истакао да је Удружење банака пословни партнер Граду, јер заједно раде на новим финансијким моделима који ће допринети да се обезбеди више новца.
-Важно је младе едуковати о значају новца и како га користити у овом савременом добу у ком живимо. Такође је важно је да млади људи који постају пунолетни и пословно способни већ сада увиде како могу одлучивати о трошењу новца у местима у којима живе. Од ове године у свакој месној заједници ће моћи да се предлажу пројекти за унапређење квалитета живота у том месту. Надам се да ће се млади људи укључити у одлучивање о новцу, јер ће то допринети да ова наша мала заједница буде боље место за живот, рекао је градоначелник Шапца.
Др Слађана Средојевић, специјалиста за међународну сарадњу, финансијска тржишта и руководилац Центра за банкарску обуку у Удружењу банака Србије, каже да је Европски квиз знања настао по узору на један дански квиз, да се припрема неколико месеци и да у припреми учествују представници удружења банака из чак 27 земаља.
-Квиз на ком ће учествовати и шабачки гимназијалци се састоји из два круга такмичења. Први круг је национално такмичeње, где ће свака земља да изабере најбоље одељење, док ће два најбоља ученика из победничког одељења ићи на други ниво такмичења, који ће бити организован у Бриселу, рекла је Слађана Средојевић, која је и Национални координатор за Европску недељу новца, и додала да ће Удружење банака финансијски помоћи одлазак ученика на такмичење.
Шабачки гимназијалци су данас имали прилику да тестирају своје знање из финасија на пробном квизу и да представницима из Удружења банака Србије поставе питања око којих имају недоумице.

Пишите нам

Уколико имате сугестије, предлоге, утиске, похвале, али и жалбе или молбе, пишите нам. Ми ћемо дати све од себе да вам одговоримо у најкраћем могућем року.

pen
Пошаљи

Актуелни догађаји

Август
02.

Мишарске свечаности

Више информација

Сервисне информације

Све важне информације на једном месту

service info
16. Април 2019.

Радови у Масариковој улици

Градска управа Града Шапца, Одељење за инспекцијске и комунално-стамбене послове, обавештава грађане да ће ЈКП „Водовод-Шабац“ вршити раскопавање површине јавне намене у ...

Више информација

Адресар

Погледајте телефонски именик града Шапца

Address

Контакт

Попуните контакт формулар или нас директно контактирајте путем наведених телефона

Господар Јевремова 6
15000, Шабац
Република Србија
015/346-711
015/364-100
Пошаљи

E-маил листа

ПРИЈАВИТЕ СЕ НА НАШУ Е-МАИЛ ЛИСТУ И БУДИТЕ ОБАВЕШТЕНИ О НОВОСТИМА У НАШЕМ ГРАДУ.

Унесите тражени појам и притисните 'ентер'