Актуелности

Прочитајте актуелности града Шапца

Двориште: почело насипање путних праваца

12. Јул Двориште: почело насипање путних праваца
У Месној заједници „Двориште“ почело је насипање и поправка путних праваца: Живковићи, Урошевићи, Јосићи, Станојевићи, Марковићи, Петровићи, Живановићи и Црвени брег.
Уређење сокака који воде до домаћинстава у овом разуђеном поцерском селу, изгласано је као приоритетни пројекат на првом непосредном изјашњавању организованом прошлог децембра.
Радове у Дворишту данас су посетили Јелена Топаловић Петровић, помоћница градоначелника Шапца за укључивање грађана и Миодраг Филиповић, руководилац сектора за изградњу у ЈП „Инфраструктура“ Шабац. Они су са мештанима разговарали о пројектима које ће представници села предлагати на следећем референдуму.
Како је истакао Драган Јовановић, мештанин Дворишта, у селима као што је ово, поправка путева је увек један од приоритета.
-Прошле године смо се сложили да је поправка путева који воде до домаћинстава најважније за село. То је био једини пројекат за који смо гласали, а на рачуну смо за те потребе имали 487 хиљада динара. Тежња нам је да се шљунак равномерно распореди на све све сокаке, јер због терена на ком смо, никада није довољно насипања камена. Свака поправка путева нам много значи, јер после великих киша у овом крају је отежано кретање и возила и људи. Надамо се да ће у неком наредном периоду бити довољно средстава да се почне са асфалтирањем ових сокака, рекао је Драган Јовановић.
Јелена Топаловић Петровић је за јесен најавила ново непосредно изјашњавање на ком ће учествовати више од 100 хиљада грађана из свих 60 месних заједница са шабачке територије.
-Прошле године је у Дворишту на непосредном изјашњавању одлучено да је приоритет шљунчење путева. Ове године располажу са 596 хиљада динара, за чије трошење предлоге могу дати и Савет месне заједнице и групе грађана. Људи увек имају добре идеје, јер они најбоље знају шта су праве потребе и приоритети места у ком живе, рекла је помоћница градоначелника Шапца и најавила сукцесивно изјашњавање по месним заједницама које ће почети у септембру.

Пишите нам

Уколико имате сугестије, предлоге, утиске, похвале, али и жалбе или молбе, пишите нам. Ми ћемо дати све од себе да вам одговоримо у најкраћем могућем року.

pen
Пошаљи

Актуелни догађаји

Август
02.

Мишарске свечаности

Више информација

Сервисне информације

Све важне информације на једном месту

service info
20. Мај 2019.

Раскопавања у улици војводе Мишића

Одељење за инспекцијске и комунално-стамбене послове, обавештава грађане да ће ЈКП „Водовод-Шабац" вршити раскопавање површине јавне намене тротоара од бехатона, у улици ...

Више информација

Адресар

Погледајте телефонски именик града Шапца

Address

Контакт

Попуните контакт формулар или нас директно контактирајте путем наведених телефона

Господар Јевремова 6
15000, Шабац
Република Србија
015/346-711
015/364-100
Пошаљи

E-маил листа

ПРИЈАВИТЕ СЕ НА НАШУ Е-МАИЛ ЛИСТУ И БУДИТЕ ОБАВЕШТЕНИ О НОВОСТИМА У НАШЕМ ГРАДУ.

Унесите тражени појам и притисните 'ентер'