Актуелности

Прочитајте актуелности града Шапца

Дуваниште: шљунчење атарских путева

16. Април Дуваниште: шљунчење атарских путева
Мештани Дуваништа су прво предложили, а онда и изгласали да се 1,3 милиона динара од повраћаја средстава од пореза на имовину определи за шљунчење и поправку атарских путева.
Данас је почела реализација ове идеје, а месну заједницу је тим поводом посетио градоначелник Шапца Небојша Зеленовић, који је подсетио на јединствену политику коју спроводи Град Шабац.
-Ово је пример суштинске децентрализације. Могућност да се окупи група грађана, мештана заинтересованих да побољшају услове живота у свом селу и да предложе идеје како да се то реализује. Поносан сам када видим да се предлози и идеје реализују. Све оно што се изгласа на референдумима, биће и урађено, то гаратујем ја, као градоначелник Шапца. Свака је идеја добра и нема погрешног предлога, па зато позивам све грађане да се укључе у процес непосредног изјашњавања, да се упишу у спискове и да да предлажу пројекте, рекао је Зеленовић и напоменуо да ће се ове године гласати у свих 60 месних заједница са шабачке територије.
Александар Беговић, мештанин Дуваништа и један од предлагача пројеката за ово село, захвалио је градоначелнику на могућности да се у шабачким месним заједницима реализују референдуми, као облик непосредног одлучивања грађана.
-Захвални смо што су наше идеје већ почеле да се реализују и што уз помоћ представника Градске управе почињу да се шљунче путеви у нашем селу. Становници Дуваништа су задовољни што је изгласани пројекат већ почео да се реализује. Зато нећемо овде стати, већ смо почели да разговарамо шта нам је приориет за 2018. годину. Највише је предлога који се односе на уређење тротоара и Дома културе, који је у лошем стању, рекао је Беговић.
Поред уређења атарских путева, на децембарском референдуму је изгласано да се 100 хиљада динара определи за уређење школског дворишта у Дуваништу.

Пишите нам

Уколико имате сугестије, предлоге, утиске, похвале, али и жалбе или молбе, пишите нам. Ми ћемо дати све од себе да вам одговоримо у најкраћем могућем року.

pen
Пошаљи

Актуелни догађаји

Август
02.

Мишарске свечаности

Више информација

Сервисне информације

Све важне информације на једном месту

service info
16. Април 2019.

Радови у Масариковој улици

Градска управа Града Шапца, Одељење за инспекцијске и комунално-стамбене послове, обавештава грађане да ће ЈКП „Водовод-Шабац“ вршити раскопавање површине јавне намене у ...

Више информација

Адресар

Погледајте телефонски именик града Шапца

Address

Контакт

Попуните контакт формулар или нас директно контактирајте путем наведених телефона

Господар Јевремова 6
15000, Шабац
Република Србија
015/346-711
015/364-100
Пошаљи

E-маил листа

ПРИЈАВИТЕ СЕ НА НАШУ Е-МАИЛ ЛИСТУ И БУДИТЕ ОБАВЕШТЕНИ О НОВОСТИМА У НАШЕМ ГРАДУ.

Унесите тражени појам и притисните 'ентер'