Актуелности

Прочитајте актуелности града Шапца

Држава угрожава право
на рад у локалним самоуправама

30. Мај Држава угрожава право <br> на рад у локалним самоуправама
Наводећи разлоге да подржи иницијативу да се позове Конгрес локалних и регионалних власти Савета Европе, да у оквиру својих надлежности организује мисију за утврђивање чињеница о стању локалне демократије у Србији, председник општине Чајетина Милан Стаматовић, истакао је забринутост не само за политичку судбину.
- Реч је о сатанизацији, што сам лично доживео. Највиши функционери Српске напредне странке (СНС) проглашавају ме, без икаквих доказа, вођом криминалног клана на Златибору, дилером дроге, шпијуном, организатором атентата и слично. Шта то значи? Да ли је то позив на линч, не на политичку дискриминацију, него на оно што се нажалост догодило Оливеру Ивановићу. Зато питамо ко ће следећи бити од опозиционих челника локалних самоуправа који не подлежу притисцима и понудама СНС-а, већ радимо у општем интересу и штитимо локалну демократију и слободу. Очигледно је да СНС жели да врати једнопартијски систем а ми смо им проблем јер не дозвољавамо да се угаси нада демократије и да ову државу учинимо бољом и сигурнијом. Бројни су и брутални притисци републичких органа власти, инспекција, институција... Због медијске блокаде не можемо да изнесемо ове чињенице у јавност. Овој иницијативи додајемо још један захтев, а то је право на рад. Не дозвољавају нам реализацију највеће инвестиције у Србији – изградњу гондоле, опструишу добијање грађевинске дозволе и праве штету и локалном и републичком буџету, рекао је Стаматовић и позвао медије на скуп који ће поводом дана Општине Чајетина 30. јуна бити организован испред зграде Владе Републике Србије, где ће затражити грађевинску дозволу.

Пишите нам

Уколико имате сугестије, предлоге, утиске, похвале, али и жалбе или молбе, пишите нам. Ми ћемо дати све од себе да вам одговоримо у најкраћем могућем року.

pen
Пошаљи

Актуелни догађаји

Август
02.

Мишарске свечаности

Више информација

Сервисне информације

Све важне информације на једном месту

service info
08. Март 2019.

Радови у улици Вука Караџића

ЈКП „Топлана-Шабац“ ће вршити раскопавање површине јавне намене у улици Вука Караџића број 8. ради прикључка објектата на диструбутивну гасну мрежу у периоду од 11. марта до 30. ...

Више информација

Адресар

Погледајте телефонски именик града Шапца

Address

Контакт

Попуните контакт формулар или нас директно контактирајте путем наведених телефона

Господар Јевремова 6
15000, Шабац
Република Србија
015/346-711
015/364-100
Пошаљи

E-маил листа

ПРИЈАВИТЕ СЕ НА НАШУ Е-МАИЛ ЛИСТУ И БУДИТЕ ОБАВЕШТЕНИ О НОВОСТИМА У НАШЕМ ГРАДУ.

Унесите тражени појам и притисните 'ентер'