Актуелности

Прочитајте актуелности града Шапца

Дреновац: Асфалтирана Раваничка улица

18. Новембар Дреновац: Асфалтирана Раваничка улица
Градоначелник Шапца Небојша Зеленовић, са сарадницима, данас је посетио Дреновац где је присуствовао асфалтирању дела Раваничке улице и изградњи трибина на фудбалском терену. Ове пројекте изгласали су грађани у претходном кругу директног одлучивања, што Градска управа спроводи у дело. Средства су обезбеђена од повраћаја новца на имовину месним заједницама.

Сама прилика да људи директно одлучују како ће бити потрошен новац од пореза на имовину постоји само у Шапцу, поручио је данас градоначелник Небојша Зеленовић у Дреновцу, али и истакао да реализација пројеката не зависи од припадности политичким странкама већ искључиво од воље грађана исказане на директном одлучивању.

Он је такође нагласио да представници месне заједнице Дреновац нису присуствовали данашњим радовима када је била прилика да се договоре даљи кораци који су у интересу житеља Раваничке улице која неће бити асфалтирана до краја јер нису определили довољно новца приликом изјашњавања о трошењу.

- Једино се Шабац пита на овај начин у целој Србији, и уместо да се сада, на лицу места, договоримо како да се улица уради до краја, како да се “скупи динар”, да би Град могао да “уложи још два” па да завршимо улицу, овде нема представника месне заједнице. Али зато мештани Дреновца и осталих мачванских села могу да виде како се њихови представници односе према грађанима и послу који су предложили, а за шта су мештани гласали, рекао је градоначелник Шапца.

Он је подсетио да је оваква врста непосредне демократије јединствена у Србији и позвао мештане Дреновца да изађу на нови круг гласања 8. децембра, да тако исправе грешке до којих је у међувремену дошло и да гласају за оно што је њима важно. Градоначелник је позвао грађане да редовно измирују пореске обавезе јер је то у интересу сваке месне заједнице - што више новца од пореза на имовину буде прикупљено у селу, биће више новца за уређење тог места.

Пишите нам

Уколико имате сугестије, предлоге, утиске, похвале, али и жалбе или молбе, пишите нам. Ми ћемо дати све од себе да вам одговоримо у најкраћем могућем року.

pen
Пошаљи

Актуелни догађаји

Јул
10.

Забрана саобраћаја у Карађорђевој и Занатлијској

Због извођења радова на реконструкцији пута у Улици Карађорђева у ...

Више информација

Сервисне информације

Све важне информације на једном месту

service info
16. Март 2020.

Забрањен саобраћај у Улици Милутина Бојића

Обавештавамо грађане да ће бити забрањен саобраћај у Улици Милутина Бојића у Шапцу, од раскрснице са Улицом Војислава Илића до раскрснице са Улицом Леонарда Да Винчија, у ...

Више информација

Адресар

Погледајте телефонски именик града Шапца

Address

Контакт

Попуните контакт формулар или нас директно контактирајте путем наведених телефона

Господар Јевремова 6
15000, Шабац
Република Србија
015/346-711
015/364-100
Пошаљи

E-маил листа

ПРИЈАВИТЕ СЕ НА НАШУ Е-МАИЛ ЛИСТУ И БУДИТЕ ОБАВЕШТЕНИ О НОВОСТИМА У НАШЕМ ГРАДУ.

Унесите тражени појам и притисните 'ентер'