Актуелности

Прочитајте актуелности града Шапца

Доња Румска: почело шљунчење Ђерића мале

12. Јун Доња Румска: почело шљунчење Ђерића мале
У Доњој Румској је на првом непосредном изјашњавању, организованом прошлог децембра, изгласано три предлога, од којих је изградња пута кроз Ђерића малу пројекат за који је опредељено највише средстава, 600 хиљада динара.
Данас је почело шљунчење и равнање деонице од близу 1200 метара, која је по речима мештана овог дела села од великог значаја за везу са селима у околини и градом.
Ово поцерско село данас је посетио градоначелник Шапца Небојша Зеленовић са сарадницима и са становницима разговарао о тренутним радовима и идејама које ће предложити на следећем непосредном изјашњавању.
-Ово је права народна воља на делу. Народ је прво платио порез, па је народ одлучио како да се троше средстава која су им враћена у месну заједницу, а сада се све то реализује. Људи треба да виде за шта плаћају порез и треба да знамо шта је права воља и шта су праве потребе људи. Људи у Румској су одлучили да им треба нови пут који се управо и ради у Ђерића мали, рекао је градоначелник.
Он је напоменуо да ће ускоро сви Шапчани, у свих 60 месних заједница, моћи да одлучују и предлажу шта је за њих најважнија ствар у њиховој месној заједници. Позвао је све Шапчане који се нису уписали у спискове за непосредно изјашњавање да се упишу и активно укључе у доношење одлука о трошењу новца од повраћаја средстава од пореза на имовину у месту у ком живе.
Љиљана Лукић, представник групе грађана која је предложила пројекте који су изгласани на референдуму у децембру, истакла је да су се ове идеје показале као приоритети.
-Имамо два насеља у којима су путеви у лошем стању, Ђерића и Дукића мале. Сада када се ови путеви среде, људима ће бити олакашано свакодневно кретање, јер се дешавало да када падну и најмање кише, коловоз није био проходан за аутомобиле. Цело село се сложило да је потребно да помогнемо мештанима који живе у овим насељима. Доказали смо да не живимо једни поред других, већ једни са другима и да су људи спремни да подрже идеје које доносе корист њиховим комшијама, додала је Љиљана Лукић.
Она је подсетила да се у више од 75 одсто мешатана уписало у Доњој Румској, а у Горњој Румској више од 70 одсто.

Пишите нам

Уколико имате сугестије, предлоге, утиске, похвале, али и жалбе или молбе, пишите нам. Ми ћемо дати све од себе да вам одговоримо у најкраћем могућем року.

pen
Пошаљи

Актуелни догађаји

Август
02.

Мишарске свечаности

Више информација

Сервисне информације

Све важне информације на једном месту

service info
24. Април 2019.

Радови у Алексе Шантића

Одељење за инспекцијске и комунално-стамбене послове, обавештава грађане да ће ЈКП „Водовод-Шабац“ вршити раскопавање површине јавне намене у Шапцу, у улици Алексе Шантића ...

Више информација

Адресар

Погледајте телефонски именик града Шапца

Address

Контакт

Попуните контакт формулар или нас директно контактирајте путем наведених телефона

Господар Јевремова 6
15000, Шабац
Република Србија
015/346-711
015/364-100
Пошаљи

E-маил листа

ПРИЈАВИТЕ СЕ НА НАШУ Е-МАИЛ ЛИСТУ И БУДИТЕ ОБАВЕШТЕНИ О НОВОСТИМА У НАШЕМ ГРАДУ.

Унесите тражени појам и притисните 'ентер'