Актуелности

Прочитајте актуелности града Шапца

Донација Градској управи Шапца
у оквиру прекограничног пројекта

06. Јул Донација Градској управи Шапца <br> у оквиру прекограничног пројекта
Градска управа града Шапца добила је вредну донацију у оквиру пројекта “Rosis for horticulture – rosis4H” - "Поновно откривање могућности за развој хортикултуре кроз одрживи утицај у прекограничном подручју".
Немања Пајић, председник Скупштине града Шапца и члан пројектног тима уручио је данас у дворишту Градске куће градоначелнику Небојши Зеленовићу кључеве аутомобила који ће користити Градска управа Шапца.
Градоначелник Зеленовић је подсетио да је Град Шабац добио потврду да је шампион развоја у две области.
-Тежимо да наша Градска управа буде ефикаснија и доступнија грађанима, па се трудимо да обезбедимо и додатна средства из пројеката, којима ћемо Шапчанима обезбедити најбољу услугу по најнижој цени. Такође нам је важна и добра сарадња са нашим партнерима из Босне и Хрватске, са којима пишемо квалитетне пројекте. Резултати добрих пројеката су видљиви, а ја сам захвалан свим партнерима који учествују у њему. Све што добијемо преко оваквих пројеката ће служити да повећамо капацитете наше Градске управе и да даље развијамо град, рекао је градоначелник и додао да Шабац показује потенцијал да уђе и у озбиљније пројекте са већим градовима.
Немања Пајић, члан пројектног тима, рекао је да му је драго што Град Шабац има капацитете да реализује европске пројекте.
-Оно што је најважније приликом учешћа у оваквим пројектима је да стичемо нова знања. Познато је да је Шабац град пољопривреде, а циљ пројекта "Поновно откривање могућности за развој хортикултуре кроз одрживи утицај у прекограничном подручју" је развој хортикултуре, побољшање конкурентности и подршка у програмској области кроз јачање сарадње између институција, кластера, образовних и истраживачких организација и предузетника са циљем да се заједнички развију нови производи и услуге, рекао је Немања Пајић и најавио радионице у оквиру пројекта и путовања у Холандију која ће бити организована за пољопривреднике из овог краја.
Бојана Младеновић, начелница Одељења за друштвене делатности, рекла је да је овај пројекат наставак пројекта “Rosis, rosas, rosarum – 3R”, и да га спроводе Град Шабац и Средња пољопривредна школа са домом уценика из Шапца у сарадњи са Центром за технолошки развој - Развојна агенција Бродско-посавске жупаније, Регионалним центаром за биотехнолошка истраживања и развој из Бродско-посавске жупаније и Средњом пољопривредном школом "Матије Антуна Рељковића" из Славонског Брода.
Пројекат је финансиран средствима Европске уније кроз програм прекограничне сарадње Србија-Хрватска.
Укупна вредност пројекта је 564.258 евра, од чега је за Град Шабац опредељено 152.873 евра.

Пишите нам

Уколико имате сугестије, предлоге, утиске, похвале, али и жалбе или молбе, пишите нам. Ми ћемо дати све од себе да вам одговоримо у најкраћем могућем року.

pen
Пошаљи

Актуелни догађаји

Август
02.

Мишарске свечаности

Више информација

Сервисне информације

Све важне информације на једном месту

service info
24. Април 2019.

Радови у Алексе Шантића

Одељење за инспекцијске и комунално-стамбене послове, обавештава грађане да ће ЈКП „Водовод-Шабац“ вршити раскопавање површине јавне намене у Шапцу, у улици Алексе Шантића ...

Више информација

Адресар

Погледајте телефонски именик града Шапца

Address

Контакт

Попуните контакт формулар или нас директно контактирајте путем наведених телефона

Господар Јевремова 6
15000, Шабац
Република Србија
015/346-711
015/364-100
Пошаљи

E-маил листа

ПРИЈАВИТЕ СЕ НА НАШУ Е-МАИЛ ЛИСТУ И БУДИТЕ ОБАВЕШТЕНИ О НОВОСТИМА У НАШЕМ ГРАДУ.

Унесите тражени појам и притисните 'ентер'