Актуелности

Прочитајте актуелности града Шапца

Донација Градској управи Шапца
у оквиру прекограничног пројекта

06. Јул Донација Градској управи Шапца <br> у оквиру прекограничног пројекта
Градска управа града Шапца добила је вредну донацију у оквиру пројекта “Rosis for horticulture – rosis4H” - "Поновно откривање могућности за развој хортикултуре кроз одрживи утицај у прекограничном подручју".
Немања Пајић, председник Скупштине града Шапца и члан пројектног тима уручио је данас у дворишту Градске куће градоначелнику Небојши Зеленовићу кључеве аутомобила који ће користити Градска управа Шапца.
Градоначелник Зеленовић је подсетио да је Град Шабац добио потврду да је шампион развоја у две области.
-Тежимо да наша Градска управа буде ефикаснија и доступнија грађанима, па се трудимо да обезбедимо и додатна средства из пројеката, којима ћемо Шапчанима обезбедити најбољу услугу по најнижој цени. Такође нам је важна и добра сарадња са нашим партнерима из Босне и Хрватске, са којима пишемо квалитетне пројекте. Резултати добрих пројеката су видљиви, а ја сам захвалан свим партнерима који учествују у њему. Све што добијемо преко оваквих пројеката ће служити да повећамо капацитете наше Градске управе и да даље развијамо град, рекао је градоначелник и додао да Шабац показује потенцијал да уђе и у озбиљније пројекте са већим градовима.
Немања Пајић, члан пројектног тима, рекао је да му је драго што Град Шабац има капацитете да реализује европске пројекте.
-Оно што је најважније приликом учешћа у оваквим пројектима је да стичемо нова знања. Познато је да је Шабац град пољопривреде, а циљ пројекта "Поновно откривање могућности за развој хортикултуре кроз одрживи утицај у прекограничном подручју" је развој хортикултуре, побољшање конкурентности и подршка у програмској области кроз јачање сарадње између институција, кластера, образовних и истраживачких организација и предузетника са циљем да се заједнички развију нови производи и услуге, рекао је Немања Пајић и најавио радионице у оквиру пројекта и путовања у Холандију која ће бити организована за пољопривреднике из овог краја.
Бојана Младеновић, начелница Одељења за друштвене делатности, рекла је да је овај пројекат наставак пројекта “Rosis, rosas, rosarum – 3R”, и да га спроводе Град Шабац и Средња пољопривредна школа са домом уценика из Шапца у сарадњи са Центром за технолошки развој - Развојна агенција Бродско-посавске жупаније, Регионалним центаром за биотехнолошка истраживања и развој из Бродско-посавске жупаније и Средњом пољопривредном школом "Матије Антуна Рељковића" из Славонског Брода.
Пројекат је финансиран средствима Европске уније кроз програм прекограничне сарадње Србија-Хрватска.
Укупна вредност пројекта је 564.258 евра, од чега је за Град Шабац опредељено 152.873 евра.

Пишите нам

Уколико имате сугестије, предлоге, утиске, похвале, али и жалбе или молбе, пишите нам. Ми ћемо дати све од себе да вам одговоримо у најкраћем могућем року.

pen
Пошаљи

Актуелни догађаји

Август
02.

Мишарске свечаности

Више информација

Сервисне информације

Све важне информације на једном месту

service info
10. Јануар 2019.

Радови у улици Николе Пашића

ЈКП Топлана-Шабац врши раскопавање површине јавне намене у Шапцу, у улици Николе Пaшића број 22 ради прикључка објектата на диструбутивну гасну мрежу у периоду од 15. јануара до 30. априла 2019. године, обавезу да раскопану ...

Више информација

Адресар

Погледајте телефонски именик града Шапца

Address

Контакт

Попуните контакт формулар или нас директно контактирајте путем наведених телефона

Господар Јевремова 6
15000, Шабац
Република Србија
015/346-711
015/364-100
Пошаљи

E-маил листа

ПРИЈАВИТЕ СЕ НА НАШУ Е-МАИЛ ЛИСТУ И БУДИТЕ ОБАВЕШТЕНИ О НОВОСТИМА У НАШЕМ ГРАДУ.

Унесите тражени појам и притисните 'ентер'