Актуелности

Прочитајте актуелности града Шапца

Добрић: Основана прва специјализована пољопривредна задруга

30. Јануар Добрић: Основана прва специјализована пољопривредна задруга
Заменик градоначелника Душан Костадиновић и начелник Одељења за пољопривреду Владимир Шпегар, посетили су село Добрић и упознали се са функционисањем Задруге „Натура Балканика“ која је прва специјализована пољопривредна задруга у Западној Србијиза зачинско и лековито биље.
На иницијативу некадашњег професора у основној школи, петоро младих мештана Добрића одлучило је да се удружи и да на тај начин унапреде своју производњу лековитог, зачинског и ароматичног биља.
Михаило Гајић, Саша и Оливера Ивковић, Александар Чанковић и Срђан Алексић удруживањем обезбедили су себи радна места, а да подршка Града оваквом пројекту засигурно неће изостати - основни је закључак данашње посете задругарима из Добрића.
-Узимајући у обзир да је већ неколико година аграрна политика усмерена на удруживање и задругарство Одељење за пољопривреду ће максимално изаћи у сусрет овим младим људима, рекао је Владимир Шпегар.
Oн је казаода ће Градпружити подршку за добијање неопходних сертификата за Задругу „Натура Балканика“.
Заменик градоначелника Душан Костадиновић сигуран је да ће и произвођачи лековитог биља врло брзо осетити све бенефите удруживања.
-Захваљујући мобилним сушарама наши пољопривредници су у прошлој години зарадили занчајно више него претходних година јер су продавали уместо сировог воћа и поврћа, сушено, које је знатно скупље. Очекујемо да се исто деси и са произвођачима лековитог и зачинског биља,рекао је заменик градоначелника.

Пишите нам

Уколико имате сугестије, предлоге, утиске, похвале, али и жалбе или молбе, пишите нам. Ми ћемо дати све од себе да вам одговоримо у најкраћем могућем року.

pen
Пошаљи

Актуелни догађаји

Август
02.

Мишарске свечаности

Више информација

Сервисне информације

Све важне информације на једном месту

service info
10. Јануар 2019.

Радови у улици Николе Пашића

ЈКП Топлана-Шабац врши раскопавање површине јавне намене у Шапцу, у улици Николе Пaшића број 22 ради прикључка објектата на диструбутивну гасну мрежу у периоду од 15. јануара до 30. априла 2019. године, обавезу да раскопану ...

Више информација

Адресар

Погледајте телефонски именик града Шапца

Address

Контакт

Попуните контакт формулар или нас директно контактирајте путем наведених телефона

Господар Јевремова 6
15000, Шабац
Република Србија
015/346-711
015/364-100
Пошаљи

E-маил листа

ПРИЈАВИТЕ СЕ НА НАШУ Е-МАИЛ ЛИСТУ И БУДИТЕ ОБАВЕШТЕНИ О НОВОСТИМА У НАШЕМ ГРАДУ.

Унесите тражени појам и притисните 'ентер'