Актуелности

Прочитајте актуелности града Шапца

Добрић: Основана прва специјализована пољопривредна задруга

30. Јануар Добрић: Основана прва специјализована пољопривредна задруга
Заменик градоначелника Душан Костадиновић и начелник Одељења за пољопривреду Владимир Шпегар, посетили су село Добрић и упознали се са функционисањем Задруге „Натура Балканика“ која је прва специјализована пољопривредна задруга у Западној Србијиза зачинско и лековито биље.
На иницијативу некадашњег професора у основној школи, петоро младих мештана Добрића одлучило је да се удружи и да на тај начин унапреде своју производњу лековитог, зачинског и ароматичног биља.
Михаило Гајић, Саша и Оливера Ивковић, Александар Чанковић и Срђан Алексић удруживањем обезбедили су себи радна места, а да подршка Града оваквом пројекту засигурно неће изостати - основни је закључак данашње посете задругарима из Добрића.
-Узимајући у обзир да је већ неколико година аграрна политика усмерена на удруживање и задругарство Одељење за пољопривреду ће максимално изаћи у сусрет овим младим људима, рекао је Владимир Шпегар.
Oн је казаода ће Градпружити подршку за добијање неопходних сертификата за Задругу „Натура Балканика“.
Заменик градоначелника Душан Костадиновић сигуран је да ће и произвођачи лековитог биља врло брзо осетити све бенефите удруживања.
-Захваљујући мобилним сушарама наши пољопривредници су у прошлој години зарадили занчајно више него претходних година јер су продавали уместо сировог воћа и поврћа, сушено, које је знатно скупље. Очекујемо да се исто деси и са произвођачима лековитог и зачинског биља,рекао је заменик градоначелника.

Пишите нам

Уколико имате сугестије, предлоге, утиске, похвале, али и жалбе или молбе, пишите нам. Ми ћемо дати све од себе да вам одговоримо у најкраћем могућем року.

pen
Пошаљи

Актуелни догађаји

Август
02.

Мишарске свечаности

Више информација

Сервисне информације

Све важне информације на једном месту

service info
20. Мај 2019.

Раскопавања у улици војводе Мишића

Одељење за инспекцијске и комунално-стамбене послове, обавештава грађане да ће ЈКП „Водовод-Шабац" вршити раскопавање површине јавне намене тротоара од бехатона, у улици ...

Више информација

Адресар

Погледајте телефонски именик града Шапца

Address

Контакт

Попуните контакт формулар или нас директно контактирајте путем наведених телефона

Господар Јевремова 6
15000, Шабац
Република Србија
015/346-711
015/364-100
Пошаљи

E-маил листа

ПРИЈАВИТЕ СЕ НА НАШУ Е-МАИЛ ЛИСТУ И БУДИТЕ ОБАВЕШТЕНИ О НОВОСТИМА У НАШЕМ ГРАДУ.

Унесите тражени појам и притисните 'ентер'