Актуелности

Прочитајте актуелности града Шапца

Делегација Владе Штајерске у посети Шапцу

26. Мај Делегација Владе Штајерске у посети Шапцу
Градоначелник Шапца Небојша Зеленовић приредио је данас пријем у Градској кући за представнике Владе аустријске покрајине Штајерске. Делегацију која је посетила Шабац чине Стефан Боргер, шеф Одељења за европске послове и међународне односе у Влади Штајерске и његови сарадници Клаус Фишер и Мариа Пицхлабуер.
Према речима градоначелника Шапца гостима из Штајерске су представљени привредни потенцијали града Шапца, при чему је акценат стављен на Индустријску зону, Пројекат Савапарк и Пројекат Иновациног центра у Шапцу.
-Данас смо отворили неколико добрих тема, али смо се посебно фокусирали на области привреде, образовања и екологије. Говорили смо о нашој Индустријској зони, као једној од најбољих у земљи, о Савапарку и могућностима да нађемо и европске партнере који би учествовали у финансирању овог пројекта. Новина коју смо представили пријатељима из Штајерске је шабачки Иновациони центар, нова идеја коју развијамо и за коју су нам веома важне идеје које можемо добити од њих. Идеја је да пробудимо пријатељство, али и да покренемо конкретне активности, као што би била размена искустава из школа, размена ученика и наставника, рекао је градоначелник.
Он је истакао да су током првог дана посете гости из Аустрије имали прилику да се упознају са радом Школе примењених уметности и Пољопривредне школе у Шапцу, а да су другог дана посетили Економско трговинску школу, како би са дирекотрима ових образвних установа разговарали о могућностима за сарадњу.
Стефан Боргер, шеф Одељења за европске послове и међународне односе у Влади Штајерске, рекао је да су веома задовољним свим што су видели у шапцу и да се отворени и расположени за сарадњу.
-Наша комуникација са Градском управом Шапца траје више од годину и по дана. Разлог нашег доласка је упознавање са пројектима које Шабац има, јер смо схватили да је то је један иновативан града, са квалитетним пројектима у разним областима. Захваљујћи тим пројектима могуће је остваривање сарадње у областима образовања, привреде и другог. Ми у Штајерској Град Шабац видимо као први корак у будућој сарадњи са Србијом уопште. Шабац је град који ће бити почетна тачка за сарадњу наших области, рекао је Стефан Боргер.

Пишите нам

Уколико имате сугестије, предлоге, утиске, похвале, али и жалбе или молбе, пишите нам. Ми ћемо дати све од себе да вам одговоримо у најкраћем могућем року.

pen
Пошаљи

Актуелни догађаји

Август
02.

Мишарске свечаности

Више информација

Сервисне информације

Све важне информације на једном месту

service info
16. Октобар 2018.

Прикључење на гас у улици Јарачких жртава

Одељење за инспекцијске и комунално-стамбене послове обавештава грађане да ће ЈКП „Топлана-Шабац“ вршити раскопавање површине јавне намене у Шапцу, у улици Јарачких жртава ...

Више информација

Адресар

Погледајте телефонски именик града Шапца

Address

Контакт

Попуните контакт формулар или нас директно контактирајте путем наведених телефона

Господар Јевремова 6
15000, Шабац
Република Србија
015/346-711
015/364-100
Пошаљи

E-маил листа

ПРИЈАВИТЕ СЕ НА НАШУ Е-МАИЛ ЛИСТУ И БУДИТЕ ОБАВЕШТЕНИ О НОВОСТИМА У НАШЕМ ГРАДУ.

Унесите тражени појам и притисните 'ентер'