Актуелности

Прочитајте актуелности града Шапца

Делегација Владе Штајерске у посети Шапцу

26. Мај Делегација Владе Штајерске у посети Шапцу
Градоначелник Шапца Небојша Зеленовић приредио је данас пријем у Градској кући за представнике Владе аустријске покрајине Штајерске. Делегацију која је посетила Шабац чине Стефан Боргер, шеф Одељења за европске послове и међународне односе у Влади Штајерске и његови сарадници Клаус Фишер и Мариа Пицхлабуер.
Према речима градоначелника Шапца гостима из Штајерске су представљени привредни потенцијали града Шапца, при чему је акценат стављен на Индустријску зону, Пројекат Савапарк и Пројекат Иновациног центра у Шапцу.
-Данас смо отворили неколико добрих тема, али смо се посебно фокусирали на области привреде, образовања и екологије. Говорили смо о нашој Индустријској зони, као једној од најбољих у земљи, о Савапарку и могућностима да нађемо и европске партнере који би учествовали у финансирању овог пројекта. Новина коју смо представили пријатељима из Штајерске је шабачки Иновациони центар, нова идеја коју развијамо и за коју су нам веома важне идеје које можемо добити од њих. Идеја је да пробудимо пријатељство, али и да покренемо конкретне активности, као што би била размена искустава из школа, размена ученика и наставника, рекао је градоначелник.
Он је истакао да су током првог дана посете гости из Аустрије имали прилику да се упознају са радом Школе примењених уметности и Пољопривредне школе у Шапцу, а да су другог дана посетили Економско трговинску школу, како би са дирекотрима ових образвних установа разговарали о могућностима за сарадњу.
Стефан Боргер, шеф Одељења за европске послове и међународне односе у Влади Штајерске, рекао је да су веома задовољним свим што су видели у шапцу и да се отворени и расположени за сарадњу.
-Наша комуникација са Градском управом Шапца траје више од годину и по дана. Разлог нашег доласка је упознавање са пројектима које Шабац има, јер смо схватили да је то је један иновативан града, са квалитетним пројектима у разним областима. Захваљујћи тим пројектима могуће је остваривање сарадње у областима образовања, привреде и другог. Ми у Штајерској Град Шабац видимо као први корак у будућој сарадњи са Србијом уопште. Шабац је град који ће бити почетна тачка за сарадњу наших области, рекао је Стефан Боргер.

Пишите нам

Уколико имате сугестије, предлоге, утиске, похвале, али и жалбе или молбе, пишите нам. Ми ћемо дати све од себе да вам одговоримо у најкраћем могућем року.

pen
Пошаљи

Актуелни догађаји

Август
02.

Мишарске свечаности

Више информација

Сервисне информације

Све важне информације на једном месту

service info
10. Децембар 2018.

Радови у Улици кнеза Милоша

ЈКП „Топлана-Шабац“ врши раскопавање површине јавне намене у Шапцу у Улици кнеза Милоша непосредно иза шахта, наспрам стамбеног објекта Краља Драгутина број 1. ради санације ...

Више информација

Адресар

Погледајте телефонски именик града Шапца

Address

Контакт

Попуните контакт формулар или нас директно контактирајте путем наведених телефона

Господар Јевремова 6
15000, Шабац
Република Србија
015/346-711
015/364-100
Пошаљи

E-маил листа

ПРИЈАВИТЕ СЕ НА НАШУ Е-МАИЛ ЛИСТУ И БУДИТЕ ОБАВЕШТЕНИ О НОВОСТИМА У НАШЕМ ГРАДУ.

Унесите тражени појам и притисните 'ентер'