Актуелности

Прочитајте актуелности града Шапца

Делегација Нове Градишке у посети Шапцу

14. Мај Делегација Нове Градишке у посети Шапцу
Градоначелник Шапца Небојша Зеленовић приредио је пријем за градоначелника Нове Градишке Винка Гргића, који је са сарадницима у радној посети Шапцу.
Састанку у Градској кући присуствовали су и председник Скупштине града Шапца Немања Пајић и заменица градоначелника Нове Градишке Ивана Трупина.
Градоначелник Зеленовић је подсетио на добру сарадњу коју Град Шабац има са Бродско-посавском Жупанијом и истакао да је веома важно успостављати везе са градовима из суседних земаља.
-Нова Градишка је локална самоуправа која функционише на сличан начин као Шабац. И ми и они тежимо да олакшамо грађанима све процедере, имамо добро инфраструктурно опремљено земљиште у индустријским зонама, а ми у Шапцу имамо Постројење за пречишћавање отпадних вода које желимо да покажемо нашим пријатељима из Хрватске. Много добрих пројеката реализујемо са Бродско-посавском Жупанијом, а последњи смо приказали кроз показну вежбу деловања у ванредним ситуацијама, презентовану на Сави. Данас разговарамо о новим пројектима јер тежимо да градимо и продубљујемо пријатељске односе између два града, рекао је градоначелник Зеленовић.
Градоначелник Нове Градишке Винко Гргић казао је да су представници Града Шапца већ били у посети њиховом граду и да је њихов данашњи долазак наставак сарадње.
-Данас смо разговарали о детаљима и могућностима за потписивање споразума о међуграничној сарадњи. Што се више упознајемо, то више увиђамо да постоје сличности између наших градова. И Шабац и Нова Градишка имају одличне индустријске зоне, а наша је проглашена међу три најбоље у Хрватској, напоменуо је Винко Гргић.
Председник Скупштине града Шапца Немања Пајић истакао је да му је драго што се успостављају добри односи са хрватским градовима. Он је најавио сарадњу у европским пројектима, чији је циљ да обезбеде корист за све учеснике.
Након пријема у Градској кући, представници два града су посетили Постројење за пречишћавање отпадних вода и Северозападну индустријску зону у Шапцу.

Пишите нам

Уколико имате сугестије, предлоге, утиске, похвале, али и жалбе или молбе, пишите нам. Ми ћемо дати све од себе да вам одговоримо у најкраћем могућем року.

pen
Пошаљи

Актуелни догађаји

Август
02.

Мишарске свечаности

Више информација

Сервисне информације

Све важне информације на једном месту

service info
24. Април 2019.

Радови у Алексе Шантића

Одељење за инспекцијске и комунално-стамбене послове, обавештава грађане да ће ЈКП „Водовод-Шабац“ вршити раскопавање површине јавне намене у Шапцу, у улици Алексе Шантића ...

Више информација

Адресар

Погледајте телефонски именик града Шапца

Address

Контакт

Попуните контакт формулар или нас директно контактирајте путем наведених телефона

Господар Јевремова 6
15000, Шабац
Република Србија
015/346-711
015/364-100
Пошаљи

E-маил листа

ПРИЈАВИТЕ СЕ НА НАШУ Е-МАИЛ ЛИСТУ И БУДИТЕ ОБАВЕШТЕНИ О НОВОСТИМА У НАШЕМ ГРАДУ.

Унесите тражени појам и притисните 'ентер'