Актуелности

Прочитајте актуелности града Шапца

Делегација Нове Градишке у посети Шапцу

14. Мај Делегација Нове Градишке у посети Шапцу
Градоначелник Шапца Небојша Зеленовић приредио је пријем за градоначелника Нове Градишке Винка Гргића, који је са сарадницима у радној посети Шапцу.
Састанку у Градској кући присуствовали су и председник Скупштине града Шапца Немања Пајић и заменица градоначелника Нове Градишке Ивана Трупина.
Градоначелник Зеленовић је подсетио на добру сарадњу коју Град Шабац има са Бродско-посавском Жупанијом и истакао да је веома важно успостављати везе са градовима из суседних земаља.
-Нова Градишка је локална самоуправа која функционише на сличан начин као Шабац. И ми и они тежимо да олакшамо грађанима све процедере, имамо добро инфраструктурно опремљено земљиште у индустријским зонама, а ми у Шапцу имамо Постројење за пречишћавање отпадних вода које желимо да покажемо нашим пријатељима из Хрватске. Много добрих пројеката реализујемо са Бродско-посавском Жупанијом, а последњи смо приказали кроз показну вежбу деловања у ванредним ситуацијама, презентовану на Сави. Данас разговарамо о новим пројектима јер тежимо да градимо и продубљујемо пријатељске односе између два града, рекао је градоначелник Зеленовић.
Градоначелник Нове Градишке Винко Гргић казао је да су представници Града Шапца већ били у посети њиховом граду и да је њихов данашњи долазак наставак сарадње.
-Данас смо разговарали о детаљима и могућностима за потписивање споразума о међуграничној сарадњи. Што се више упознајемо, то више увиђамо да постоје сличности између наших градова. И Шабац и Нова Градишка имају одличне индустријске зоне, а наша је проглашена међу три најбоље у Хрватској, напоменуо је Винко Гргић.
Председник Скупштине града Шапца Немања Пајић истакао је да му је драго што се успостављају добри односи са хрватским градовима. Он је најавио сарадњу у европским пројектима, чији је циљ да обезбеде корист за све учеснике.
Након пријема у Градској кући, представници два града су посетили Постројење за пречишћавање отпадних вода и Северозападну индустријску зону у Шапцу.

Пишите нам

Уколико имате сугестије, предлоге, утиске, похвале, али и жалбе или молбе, пишите нам. Ми ћемо дати све од себе да вам одговоримо у најкраћем могућем року.

pen
Пошаљи

Актуелни догађаји

Август
02.

Мишарске свечаности

Више информација

Сервисне информације

Све важне информације на једном месту

service info
10. Јануар 2019.

Радови у улици Николе Пашића

ЈКП Топлана-Шабац врши раскопавање површине јавне намене у Шапцу, у улици Николе Пaшића број 22 ради прикључка објектата на диструбутивну гасну мрежу у периоду од 15. јануара до 30. априла 2019. године, обавезу да раскопану ...

Више информација

Адресар

Погледајте телефонски именик града Шапца

Address

Контакт

Попуните контакт формулар или нас директно контактирајте путем наведених телефона

Господар Јевремова 6
15000, Шабац
Република Србија
015/346-711
015/364-100
Пошаљи

E-маил листа

ПРИЈАВИТЕ СЕ НА НАШУ Е-МАИЛ ЛИСТУ И БУДИТЕ ОБАВЕШТЕНИ О НОВОСТИМА У НАШЕМ ГРАДУ.

Унесите тражени појам и притисните 'ентер'