Актуелности

Прочитајте актуелности града Шапца

Да грађани издају налоге градским службама

04. Фебруар Да грађани издају налоге градским службама
Гостујући данас у емисији Радио Београда 1 “У средишту пажње”, у којој је тема била увођење такозваног виртуелног асистента за грађане, названог Чет-Бот, градоначелник Шапца Небојша Зеленовић рекао је да “ми у Шапцу волимо да се у све укључимо први, да неке ствари радимо први у Србији, било да је реч о директном одлучивању грађана о трошењу новца из градског буџета, одношењу комуналног смећа са целе територије града, прерађивању отпадних вода, или најмањем броју запослених у градској администрацији по глави становника а при том је то најефикаснија администрација у Србији”.

- Све те нове ствари у Србији ми волимо да радимо први. Тако смо решили да окушамо срећу и са Чет-Ботом који се иначе у нашем граду зове робот. Људи би вероватно били заинтересовани да добију типску услугу, као када, на пример, зовете провајдера па га питате о банци или кабловској телевизији па добијете типске одговоре. Биће интересантно, најавио је градоначелник.

Он је објаснио да није суштина у томе да службеници буду растерећени већ да грађани буду задовољни.

- Наша идеја је да отварањем нове опције добијемо нов канал и са тог канала да добијемо добре повратне информације од грађана, и да им услугу која им недостаје или примедбу коју имају, решимо. То је наш план. Иначе волимо да сарађујемо са НАЛЕД-ом, до сада смо имали много добрих пројеката. Ми разрађујемо још неке електронске опције, имамо највећи број електронских услуга у систему Е управе, ово би била додатна, рекао је градоначелник.

Како је навео, у овом тренутку се разрађује нова апликација за јавни превоз која би требало да омогући суграђанима, пошто ће имати нови еколошки превоз, 61 аутобус на гас. Дакле, градски аутобуси више неће трошити евродизел и неће загађивати животну средину. Идеја је да што већи број грађана користи ову услугу тако што ће имати нову апликацију и могућност да усваком тренутку зна где се налази аутобус и колико треба времена да стигне.

- Имаћемо и нов систем који се зове “пријави проблем”. Идеја је да грађани постану комунални и градски инспектори, да грађани издају налоге градским службама и онда градским службама да меримо време за које могу такве проблеме да реше. То је још једна нова апликација коју смо сами развили, објаснио је градоначелник Шапца.

Он је додао да је у Градској управи уведен систем финансијског управљања и контроле (ФУК) са циљем да сви грађани виде како се троши њихов новац, како раде службеници које они плаћају сваког дана и да ли су задовољни њиховим радом. Заправо да виде како се троше народне паре, закључио је градоначелник Шапца.

У емисјији “У средишту пажње” гошћа је била и Виолете Јовановић, директорке НАЛЕД-а, као и градоначелница Сомбора Душанка Голубовић.

Пишите нам

Уколико имате сугестије, предлоге, утиске, похвале, али и жалбе или молбе, пишите нам. Ми ћемо дати све од себе да вам одговоримо у најкраћем могућем року.

pen
Пошаљи

Актуелни догађаји

Јул
10.

Забрана саобраћаја у Карађорђевој и Занатлијској

Због извођења радова на реконструкцији пута у Улици Карађорђева у ...

Више информација

Сервисне информације

Све важне информације на једном месту

service info
16. Март 2020.

Забрањен саобраћај у Улици Милутина Бојића

Обавештавамо грађане да ће бити забрањен саобраћај у Улици Милутина Бојића у Шапцу, од раскрснице са Улицом Војислава Илића до раскрснице са Улицом Леонарда Да Винчија, у ...

Више информација

Адресар

Погледајте телефонски именик града Шапца

Address

Контакт

Попуните контакт формулар или нас директно контактирајте путем наведених телефона

Господар Јевремова 6
15000, Шабац
Република Србија
015/346-711
015/364-100
Пошаљи

E-маил листа

ПРИЈАВИТЕ СЕ НА НАШУ Е-МАИЛ ЛИСТУ И БУДИТЕ ОБАВЕШТЕНИ О НОВОСТИМА У НАШЕМ ГРАДУ.

Унесите тражени појам и притисните 'ентер'