Актуелности

Прочитајте актуелности града Шапца

Букор: у току реконструкција месне канцеларије

14. Јун Букор: у току реконструкција месне канцеларије
Мештани Букора су на првом непосредном изјашњавању одлучили да средства од повраћаја пореза на имовину уложе у реконструкцију месне канцеларије која, због лошег стања објекта у ком се налази, није радила последњих неколико година.
Реконструкција руинираног објекта је при крају, а према речима Букораца пробудила се позитивна енергија код мештана и јавиле су се нове идеје како да наставе уређење центра села и Букор учине лепшим и бољим за живот.
Ово поцерско село данас је посетио градоначелник Шапца Небојша Зеленовић, који је са окупљеним мештанима разговарао о јединственој политици Града Шапца да новац прикупљен од пореза на имовину у месним заједницама врати тим местима на коришћење.
-Ми у Шапцу не можемо знати шта је то што је најпотребније мештанима Букора, нити било код другог села. Зато мештани сами треба да предлажу и одлуче, јер је то права народна воља. Као што су људи у Букору одлучили да 1,2 милиона динара потроше на уређење просторија месне канцеларије, тако очекујемо да ће и ове и свих наредних година имати добре и корисне идеје које ће се наћи на референдуму. Важно је да мештани Букора и остале 23 месне заједнице који су гласали у децембру виде да се њихове идеје реализују, да је ово озбиљна прича која се реализује, рекао је Зеленовић и поново позвао све Шапчане да се упишу у спискове за изјашњавање и да плате порез да би могли да буду предлагачи пројеката.
Милош Кузмановић, мештанин Букора и један од представника групе грађана која је предложила изгласану идеју, подсећа да је у селу некада радио шеф месне канцеларије, а да је због лошег стања зграде у којој се налазила месна канцеларија пре неколико година затворена.
-Када нам требају неки документи, које би могли да добијемо од повереника или шефа месне канцеларије, ми морамо да идемо чак до Волујца. Када је Град донео одлуку да врати средства месним заједницама, одмах смо се удружили у групу грађана и донели одлуку да на првом референдуму изгласамо уређење зграде у којој ће бити месна канцеларија. Грађани су то препознали као добру идеју и праву потребу нашег села, а као што се може видети, радови напредују и ускоро ћемо поново моћи да имамо пристојне просторије за шефа месне канцеларије, рекао је Милош Кузмановић и додао да ће и на следећем референдуму сигурно бити испоштована воља грађана и да ће Букорци дати глас за оно што је приоритет.
Владимир Нешковић, повереник за поцерска села, каже да се на овај начин олакшава рад повереника и шефа месне канцеларије, који ће за мештане брже и лакше прибављати докуменатцију. Према његовим наводима, мештанима Букора ће због поновног отварања месне канцеларије информације и документација бити доступнији, јер ће све решавати у свом селу, уместо одласка на Волујац.
Ове године Букор ће на располагању за референдум имати више од милион динара.

Пишите нам

Уколико имате сугестије, предлоге, утиске, похвале, али и жалбе или молбе, пишите нам. Ми ћемо дати све од себе да вам одговоримо у најкраћем могућем року.

pen
Пошаљи

Актуелни догађаји

Август
02.

Мишарске свечаности

Више информација

Сервисне информације

Све важне информације на једном месту

service info
20. Мај 2019.

Раскопавања у улици војводе Мишића

Одељење за инспекцијске и комунално-стамбене послове, обавештава грађане да ће ЈКП „Водовод-Шабац" вршити раскопавање површине јавне намене тротоара од бехатона, у улици ...

Више информација

Адресар

Погледајте телефонски именик града Шапца

Address

Контакт

Попуните контакт формулар или нас директно контактирајте путем наведених телефона

Господар Јевремова 6
15000, Шабац
Република Србија
015/346-711
015/364-100
Пошаљи

E-маил листа

ПРИЈАВИТЕ СЕ НА НАШУ Е-МАИЛ ЛИСТУ И БУДИТЕ ОБАВЕШТЕНИ О НОВОСТИМА У НАШЕМ ГРАДУ.

Унесите тражени појам и притисните 'ентер'