Актуелности

Прочитајте актуелности града Шапца

Буџет града већи од
четири милијарде динара

18. Децембар Буџет града већи од <br> четири милијарде динара
На данашњој седници Скупштине града Шапца усвојен је Предлог одлуке о буџету града Шапца за 2020. годину, који износи 4.117.737,377,00 динара.
Градоначелник се захвалио одборницима који су гласали за буџет и капиталне инвестиције и нагласио да су то велике и важне одлуке јер трасирају пут граду за наредне године. У њима је, како је рекао, садржана визија модерног европског града.

Шабац се развија у модеран европски град

Он је нагласио да ће град развијати путну инфраструктуру, путеве, улице, паркове, школске објекте, тргове. Према његовој оцени, данашња расправа је на јако ниском нивоу и напредњаци измишљају "лажне афере које се односе на то да је проневерио неке милионе, што није тачно, као што није тачно ни да су одлуке правоснажне, али тиме ће се бавити суд.

- Никада ниједну одлуку суда нисам коментарисао па нећу ни ову. Нећу дозволити да ме било који примитивни напредњак доведе у своје блато. Ово је град који ће наставити да се развија у модеран европски град а не у некакву јадну селендру на крају Србије. Моји сарадници и ја имамо кристално чисту и јасну визију будућег развоја града Шапца. Темељ те политике у следећим годинама ће бити млади, њихово укључивање, њихов глас, њихово право. Наравно, квалитетно образовање и култура. Из буџета је издвојено шест одсто номинално за културу али када се на то дода 100 милиона, колико ће изаћи реконструкција Дома војске, ми заправо долазимо до близу осам одсто. Винаверов трг, уређење Бенске баре, парковска авенија, уређење Дома војске... Сав овај развој који се дешава у овом мометну у граду је могућ једино ако имате новца у буџету, а ми га имамо јер је приход од порез на зараде и самостале делатности у последње четири године скоро удвостручен, навео је градоначелник Шапца.

Најбоље место за инвестиције

Он је рекао да се у шабачким фирмама тражи радник више, а компаније које су овде инвестирале и награда Италијанске привредне коморе потврђују да је ово најбоље место за инвестиције.

- Захваљујући томе имамо новац иако нам држава дугује 30 милиона евра. Наравно да ћемо се развијати, немамо новца за лажни популизам. Популизам је скуп, предлози који омогућавају различитим категоријама грађана да добијају све бесплатно једноставно нису реални и нису спроводиви у живот. Они треба да користе напредној странци у предизборној кампањи, ја то никад нисам подржавао као ни моји сарадници, нити ћемо подржавати популизам. Пара има колико има, добра је вест да има више и да ћемо моћи да питамо грађане како да новац буде потрошен. Све оно што је изгласано на претходном одлучивању биће урађено. Ја то гарантујем, поручио је градоначелник Шапца.

Он је такође рекао да ће посебна пажња бити посвећена екологији и поменуо акцију плућа града.
Осврнувши се на сталне нападе напредњака са говорнице у којима су најгрубље вређали помоћницу градоначелника за младе, посебно је истакао да не приличи модерним и европским градовима нити политичарима у њима да вређају активисткиње и "коментаришу њихову боју косе или какве чарапе носе".

Пишите нам

Уколико имате сугестије, предлоге, утиске, похвале, али и жалбе или молбе, пишите нам. Ми ћемо дати све од себе да вам одговоримо у најкраћем могућем року.

pen
Пошаљи

Актуелни догађаји

Јул
10.

Забрана саобраћаја у Карађорђевој и Занатлијској

Због извођења радова на реконструкцији пута у Улици Карађорђева у ...

Више информација

Сервисне информације

Све важне информације на једном месту

service info
14. Фебруар 2020.

Забрана саобраћаја

Обавештавамо грађане да ће бити забрањен саобраћај у следећим улицама у Шапцу:
- у Улици др Андре Јовановића, од раскрснице са Улицом ...

Више информација

Адресар

Погледајте телефонски именик града Шапца

Address

Контакт

Попуните контакт формулар или нас директно контактирајте путем наведених телефона

Господар Јевремова 6
15000, Шабац
Република Србија
015/346-711
015/364-100
Пошаљи

E-маил листа

ПРИЈАВИТЕ СЕ НА НАШУ Е-МАИЛ ЛИСТУ И БУДИТЕ ОБАВЕШТЕНИ О НОВОСТИМА У НАШЕМ ГРАДУ.

Унесите тражени појам и притисните 'ентер'