Актуелности

Прочитајте актуелности града Шапца

Библиотека шабачка
обележила 171 годину постојања

11. Октобар Библиотека шабачка <br> обележила 171 годину постојања
Свечаном академијом у Дворани Винавер, Библиотека шабачка обележила је данас обележила 171 годину постојања. На почетку Читалиште, настала је 11. октобра 1847. године. У кафани Андре Нешића на Баиру почело се са стотинак књига. Данас је Библиотека шабачка ризница културног блага. Са фондом од око 200.000 књига, бројним вредним старим рукописима и богатом периодиком, једна је од најзначајнијих установа културе у Србији.
Како је навела Јелена Подгорац Јовановић, дирекотрка Библотеке шабачке, обележавање 171 године постојања је велики јубилеј.
-Само да бројите до 171, па ћете видети да је то доста. Могу да кажем да смо остали доследни настојању да будемо и останемо најбоља библиотека у Србији и региону. Обележени смо на културној мапи Србије као храм културе и настојаћемо да тако буде и убудуће, рекла је Јелена Подгорац Јовановић.
Обраћајући се присутнима на свечаној академији градоначелник Шапца Небојша Зеленовић казао је да је шабачка Библиотека најбоља у Србији и да није нимало лак задатак одржати такав завидан ниво.
-Ова Библиотека има шта да понуди свакој категорији грађана, од оних најмлађих до најстаријих. За свакога има понешто у нашој Библиотеци, јер је то ризница знања чији су темељи саграђени од књига. Библиотека треба да нам помогне да живимо боље, јер када би људи више читали, онда бисмо имали отвореније, слободније и културније грађане. А са таквим грађанима бисмо имали и бољу власт, рекао је Зеленовић.
Прослави 171 рођендана Библиотеке шабачке присуствовали су и владика шабачки Лаврентије, Немања Пајић, председник Скупштине града Шапца, Милан Васић, начелник Градске управе града Шапца, чланови Градског већа, директори јавних предузећа и установа културе.

Пишите нам

Уколико имате сугестије, предлоге, утиске, похвале, али и жалбе или молбе, пишите нам. Ми ћемо дати све од себе да вам одговоримо у најкраћем могућем року.

pen
Пошаљи

Актуелни догађаји

Јул
10.

Забрана саобраћаја у Карађорђевој и Занатлијској

Због извођења радова на реконструкцији пута у Улици Карађорђева у ...

Више информација

Сервисне информације

Све важне информације на једном месту

service info
23. Август 2019.

Реконструкција водоводне мреже у Кнеза Лазара

У понедељак 26. августа почеће реконструкција водоводне мреже у улици Кнеза Лазара у делу ближем Карађорђевој улици. Због реконструкције биће уведена забрана паркирања у ...

Више информација

Адресар

Погледајте телефонски именик града Шапца

Address

Контакт

Попуните контакт формулар или нас директно контактирајте путем наведених телефона

Господар Јевремова 6
15000, Шабац
Република Србија
015/346-711
015/364-100
Пошаљи

E-маил листа

ПРИЈАВИТЕ СЕ НА НАШУ Е-МАИЛ ЛИСТУ И БУДИТЕ ОБАВЕШТЕНИ О НОВОСТИМА У НАШЕМ ГРАДУ.

Унесите тражени појам и притисните 'ентер'