Актуелности

Прочитајте актуелности града Шапца

Безбедност деце најважнија: Штитарци од пореза платили изградњу тротоара

12. Септембар Безбедност деце најважнија: Штитарци од пореза платили изградњу тротоара
У делу Штитара који се налази поред Слепчевића уз обилазни пуз ка Лозници данас је почело уређење тротоара. Изградња тротоара финансира се новцем од пореза на имовину јер су тако Штитарци одлучили на референдуму који је у њиховом селу био организован у мају ове године.
Као најважнији разлог, Штитарци наводе безбедност деце који тим путем иду до школе, а који су због неадекватних стаза често излазили на пут или ходали по блату.

Директор ЈП “Инфраструктура” Шабац рекао је данас у Штитару да су сви пројекти које су мештани Штитара изгласали на референдуму завршени.

-На референдуму у Штитару је била јако велика излазност и то ме посебно радује. Врло брзо смо завршили све радове који су они изгласали. Очекујемо нове референдуме и да и даље градимо наша места, рекао је Васић.

Одборница у Скупштини града Шапца Раденка Гајић је рекла да је овај пројекат значајан за све мештане овог дела Штитара јер ће убудуће лакше обављати своје свакодневне послове.

-Овај тротоар много значи, посебно за децу. На овом путу ка Лозници велика је фреквенција саобраћаја. Мештани су до сада ишли по трави, роси и блату, а сада добијају уређене стазе, казала је одборница Раденка Гајић.

За председника Месне заједнице Душана Туфегџића израдња тротоара представља спајање два краја села.

-Дужи низ година овај део је одсечен од центра Штитара. Деци је лакше да иду у школу у Мајуру, амбуланта им је ближа у Мајуру. Ми сада радимо на томе да овај део Штитара повежемо са остатком села. Раде се стазе које су потребне, радићемо преки пут према центру Штитара којим су раније ишли, планирамо да школа има само једну смену и да деца имају интерес да се тамо школују. Завршава се реконструкција амбуланте у којој неће бити гужва. Тротоар је само почетак, али је важно да су за овај пројекат гласали и мештани који не живе у овом делу, него Штитарци из свих крајева села, нагласио је Туфегџић.

Пишите нам

Уколико имате сугестије, предлоге, утиске, похвале, али и жалбе или молбе, пишите нам. Ми ћемо дати све од себе да вам одговоримо у најкраћем могућем року.

pen
Пошаљи

Актуелни догађаји

Август
02.

Мишарске свечаности

Више информација

Сервисне информације

Све важне информације на једном месту

service info
24. Април 2019.

Радови у Алексе Шантића

Одељење за инспекцијске и комунално-стамбене послове, обавештава грађане да ће ЈКП „Водовод-Шабац“ вршити раскопавање површине јавне намене у Шапцу, у улици Алексе Шантића ...

Више информација

Адресар

Погледајте телефонски именик града Шапца

Address

Контакт

Попуните контакт формулар или нас директно контактирајте путем наведених телефона

Господар Јевремова 6
15000, Шабац
Република Србија
015/346-711
015/364-100
Пошаљи

E-маил листа

ПРИЈАВИТЕ СЕ НА НАШУ Е-МАИЛ ЛИСТУ И БУДИТЕ ОБАВЕШТЕНИ О НОВОСТИМА У НАШЕМ ГРАДУ.

Унесите тражени појам и притисните 'ентер'