Актуелности

Прочитајте актуелности града Шапца

Асфалтиран Винаверов трг - више простора
и за грађане и за аутомобиле

09. Новембар Асфалтиран Винаверов трг - више простора <br> и за грађане и за аутомобиле
Радови на Винаверовом тргу теку по плану, у току је асфалтирање Карађорђеве улице, улазак у Милоша Поцерца и спајање са Поп Лукином, тако да ће после 18 часова ова локација бити проходна за саобраћај у три траке – довољно простора за сваки смер, за све аутомобиле и више паркинг простора на самом тргу, испред „Зоркиног“ солитера, где ће број паркинг места бити удвостручен. Више паркинг места је и у Кајмакчаланској, а места су дуплирана и у Карађорђевој. Истовремено, много више простора за грађане.
- Испред бивше кафане „Шаран“ биће леп трг, инспирисан песмом Станислава Винавера „Громобран свемира“. Читава идеја је да се различити нивои наших живота спајају у једно место, у једну тачку коју ће сви сада моћи да деле, рекао је градоначелник Шапца Небојша Зеленовић, присуствујући данашњим радовима.
Како се могло чути, јавили су се и донатори за чесму, сат, трг, клупе и мобилијар, а за петнаестак дана требало би да почне и украшавање фасаде на „Зоркином“ солитеру, тако да ће читава форма добити пун изглед, у складу са пројектом.
Завршетак свих радова на Винаверовом тргу очекује се крајем децембра.
Станари овог дела града су задовољни пројектом трга, најпре из безбедносних разлога, јер како каже Александар Довраговић, заменик управника „Зоркиног“ солитера, захвални су локалној власти што је коначно остварен пројекат планиран скоро 40 година.
- Грађани који овде живе знају колико је небезбедно за пешаке, стрепимо за децу јер се овде аутомобили испробавају колико су брзи на проширеном делу испред троугла, окрећу се под ручном кочницом и онда се возе према Ватрогасном дому или Лидлу. Овим скраћењем и успоравањем саобраћаја то ће бити онемогућено, каже Довраговић.

Пишите нам

Уколико имате сугестије, предлоге, утиске, похвале, али и жалбе или молбе, пишите нам. Ми ћемо дати све од себе да вам одговоримо у најкраћем могућем року.

pen
Пошаљи

Актуелни догађаји

Јул
10.

Забрана саобраћаја у Карађорђевој и Занатлијској

Због извођења радова на реконструкцији пута у Улици Карађорђева у ...

Више информација

Сервисне информације

Све важне информације на једном месту

service info
16. Март 2020.

Забрањен саобраћај у Улици Милутина Бојића

Обавештавамо грађане да ће бити забрањен саобраћај у Улици Милутина Бојића у Шапцу, од раскрснице са Улицом Војислава Илића до раскрснице са Улицом Леонарда Да Винчија, у ...

Више информација

Адресар

Погледајте телефонски именик града Шапца

Address

Контакт

Попуните контакт формулар или нас директно контактирајте путем наведених телефона

Господар Јевремова 6
15000, Шабац
Република Србија
015/346-711
015/364-100
Пошаљи

E-маил листа

ПРИЈАВИТЕ СЕ НА НАШУ Е-МАИЛ ЛИСТУ И БУДИТЕ ОБАВЕШТЕНИ О НОВОСТИМА У НАШЕМ ГРАДУ.

Унесите тражени појам и притисните 'ентер'