Актуелности

Прочитајте актуелности града Шапца

Асфалтиран први део Улице војводе Мишића

10. Април Асфалтиран први део Улице војводе Мишића
Реконструкција централних градских саобраћајница настављена је данас асфалтирањем првог дела Улице војводе Мишића, деонице од Народног музеја до Градске куће.

Према наводима Миодрага Филиповића, руководиоца Сектора за градњу у ЈП „Инфраструктура Шабац“, ова улица је једна од најдужих и најфреквентнијих саобраћајница у граду, па ће њена реконструкција бити изведена у три етапе, како би грађани и установе које се налазе у поменутој улици могли да функционишу без отежавајућих околности.

-Динамика радова је таква да је за сваку деоницу потребно по неколико дана. Најпре припрема, па скидање старог слоја асфалта, затим подизање сливника и шахтова. Тако да асфалтирање може да се реализује пети или шести дан од почетка реконструкције неке деонице. На примеру Улице војводе Мишића би било брже да смо целу улицу реконструисали одједном, али због што лакшег функционисања саобраћаја, поделили смо радове у више етапа. Радимо са модерним машинама и максимално брзо. Молим грађане за стрпљење и разумевање и у наредним данима. Након ове реконструкције, улица ће добити лепши изглед, а грађани бољу саобраћајницу, истакао је Филиповић.

Следећа етапа која ће бити реконструисана је деоница од Улице проте Смиљанића ка пијаци на Живинарнику, док ће последња етапа радова бити од Живинарника до Улице краља Милутина, некадашње Штефице Косијер.
Дужина Улице војводе Мишића је 1200 метара, ширина је девет метара, што износи близу 11.000 квадрата који ће бити пресвучени новим слојем асфалта. Вредност радова је близу 20 милиона динара.

Према најавама из ове градске службе, следеће саобраћајнице које ће бити реконструсане су улице попа Карана и Карађорђева.


Пишите нам

Уколико имате сугестије, предлоге, утиске, похвале, али и жалбе или молбе, пишите нам. Ми ћемо дати све од себе да вам одговоримо у најкраћем могућем року.

pen
Пошаљи

Актуелни догађаји

Јул
10.

Забрана саобраћаја у Карађорђевој и Занатлијској

Због извођења радова на реконструкцији пута у Улици Карађорђева у ...

Више информација

Сервисне информације

Све важне информације на једном месту

service info
26. Децембар 2019.

Топлана - радови у улици Богојављенска

Градска управа Града Шапца - Одељење за инспекцијске и комунално-стамбене послове, обавештава грађане да ће ЈКП „Топлана-Шабац“ Шабац вршити раскопавање површине јавне ...

Више информација

Адресар

Погледајте телефонски именик града Шапца

Address

Контакт

Попуните контакт формулар или нас директно контактирајте путем наведених телефона

Господар Јевремова 6
15000, Шабац
Република Србија
015/346-711
015/364-100
Пошаљи

E-маил листа

ПРИЈАВИТЕ СЕ НА НАШУ Е-МАИЛ ЛИСТУ И БУДИТЕ ОБАВЕШТЕНИ О НОВОСТИМА У НАШЕМ ГРАДУ.

Унесите тражени појам и притисните 'ентер'