Актуелности

Прочитајте актуелности града Шапца

Архитекта Драгољуб Бакић у посети Шапцу

30. Мај Архитекта Драгољуб Бакић  у посети Шапцу
Драгољуб Бакић, један од најеминентнијих људи у српској архитектури, данас је гост града Шапца. За њега је градоначелник Небојша Зеленовић приредио пријем у Градској кући, на ком су му представљени најважнији пројекти града у области урбанизма – Савапарк, Иновациони центар и Винаверов трг.

Преносећи импресије које је стекао приликом боравка у Шабац, познати архитекта је рекао да му је драго што је имао прилику да упозна градоначелника Шапца и да се детаљно упути у градске архитектонске и урбанистичке пројекте.
-Довољно ми говоре и ови пројекти који су презентовани. Види се да се озбиљно ради на добробити и града и грађана. Много ми се допало што је пре извесног времена главни урбаниста Копенхагена био у Шапцу. То су озбиљни људи, који озбиљно сагледавају ствари, па ако је неко такав - урбаниста Копенхагена, похвалио све што се ради у Шапцу, онда и ја кажем – алал вера. Импресиониран сам виђеним и све најбоље желим Шапчанина у напорима да град учине још бољим, лепшим и привлачнијим, истакао је Бакић.

Градоначелник Шапца Небојша Зеленовић се захвалио Драгољубу Бакићу на прилици да се упознају и разговарају о развојним плановима за Шабац.
-Захвалан сам на дивном поклону који сам добио од њега, књизи са посветом у којој пише да „Шабац треба прогласити привременим главним градом Србије“. Ово је други поклон који је везан за архитектуру и урбанистички развој, а који сам добио у врло кратком року. Све оно што је најмодерније, а да је везано за урбанизам и архитектуру, применићемо у нашем граду. Наш пројекат за излазак на реку, Савапарк, треба да буде модел и пример како треба да се развијају градови.
Насупрот нашем пројекту, Београд на реку излази са потпуно другачијим пројектом, за који Београђани сматрају да неће допринети развоју наше престонице, рекао је Зеленовић и напоменуо да грађани треба више да одлучују како да се уреди јавни простор и како да се формулишу локалне политике.
Најавио је могућу сарадњу са утицајним архитектама као што је Драгољуб Бакић, чије би идеје допринеле развоју целе земље.

Након састанка у Градској кући, Драгољуб Бакић је са представницима Града прошетао кроз централне градске улице, преко трга и посетио Стари град.

Пишите нам

Уколико имате сугестије, предлоге, утиске, похвале, али и жалбе или молбе, пишите нам. Ми ћемо дати све од себе да вам одговоримо у најкраћем могућем року.

pen
Пошаљи

Актуелни догађаји

Јул
10.

Забрана саобраћаја у Карађорђевој и Занатлијској

Због извођења радова на реконструкцији пута у Улици Карађорђева у ...

Више информација

Сервисне информације

Све важне информације на једном месту

service info
16. Март 2020.

Забрањен саобраћај у Улици Милутина Бојића

Обавештавамо грађане да ће бити забрањен саобраћај у Улици Милутина Бојића у Шапцу, од раскрснице са Улицом Војислава Илића до раскрснице са Улицом Леонарда Да Винчија, у ...

Више информација

Адресар

Погледајте телефонски именик града Шапца

Address

Контакт

Попуните контакт формулар или нас директно контактирајте путем наведених телефона

Господар Јевремова 6
15000, Шабац
Република Србија
015/346-711
015/364-100
Пошаљи

E-маил листа

ПРИЈАВИТЕ СЕ НА НАШУ Е-МАИЛ ЛИСТУ И БУДИТЕ ОБАВЕШТЕНИ О НОВОСТИМА У НАШЕМ ГРАДУ.

Унесите тражени појам и притисните 'ентер'