Актуелности

Прочитајте актуелности града Шапца

Амерички амбасадор
у Шапцу

15. Новембар Амерички амбасадор<br> у Шапцу
Данашњу посету Шапцу амбасадор Сједињених Америчких Држава Кајл Скат почео је пријемом у Градској кући који је у његову част приредио градоначелник Шапца Небојша Зеленовић са сарадницима.
Представљајући амбасадору Скату председника Скупштине града Шапца Немању Пајића, заменика градоначелника Душана Костадиновића и представнике политичких странака и покрета који чине владајућу већину у градској Скупштини, градоначелник је напоменуо да су добре политике града Шапца резултат њиховог заједничког доприноса. То је, како је рекао, најбољи доказ да овде не одлучује један човек већ локалну политику креирају сви они којима је интерес грађана и развој Шапца као модерног европског града на првом месту.
Амбасадор Кајл Скат је посебно интересовање изразио за награду „Шампион локалног развоја“ коју је Шабац недавно добио и за систем непосредне демократије коју град у пракси спроводи. Градоначелник је објаснио како функционише институционализован механизам непосредног одлучивања грађана у шабачким месним заједницама, чији је резултат народна воља и потпуна контрола грађана над јавним новцем.
На амбасадорово питање о инвестицијама, градоначелник је одговорио да се управа града Шапца бори за све компаније за које верује да могу да допринесу бољитку грађана, а било је речи и о пољопривредним потенцијалима шабачког краја.
Након састанка у Градској кући, амбасадор Сједињених Америчких Држава Кајл Скат, са домаћинима, прошетао је центром града и у Културном центру отворио изложбу “Спашавање Србије: америчка мисија и епидемија тифуса у Србији 1915. године” којом је и у Шапцу бити обележено 100 година од успостављања дипломатских односа између Србије и Сједињених Америчких Држава.

Пишите нам

Уколико имате сугестије, предлоге, утиске, похвале, али и жалбе или молбе, пишите нам. Ми ћемо дати све од себе да вам одговоримо у најкраћем могућем року.

pen
Пошаљи

Актуелни догађаји

Јул
10.

Забрана саобраћаја у Карађорђевој и Занатлијској

Због извођења радова на реконструкцији пута у Улици Карађорђева у ...

Више информација

Сервисне информације

Све важне информације на једном месту

service info
23. Август 2019.

Реконструкција водоводне мреже у Кнеза Лазара

У понедељак 26. августа почеће реконструкција водоводне мреже у улици Кнеза Лазара у делу ближем Карађорђевој улици. Због реконструкције биће уведена забрана паркирања у ...

Више информација

Адресар

Погледајте телефонски именик града Шапца

Address

Контакт

Попуните контакт формулар или нас директно контактирајте путем наведених телефона

Господар Јевремова 6
15000, Шабац
Република Србија
015/346-711
015/364-100
Пошаљи

E-маил листа

ПРИЈАВИТЕ СЕ НА НАШУ Е-МАИЛ ЛИСТУ И БУДИТЕ ОБАВЕШТЕНИ О НОВОСТИМА У НАШЕМ ГРАДУ.

Унесите тражени појам и притисните 'ентер'