Актуелности

Прочитајте актуелности града Шапца

Амбасадорка Израела отворила изложбу
„Писма Хилде Дајч“
у Народном музеју

04. Септембар Амбасадорка Израела отворила изложбу<br> „Писма Хилде Дајч“<br> у Народном музеју
Амбасадорка Израела Алона Фишер Кам отворила је синоћ изложбу у Народном музеју у Шапцу „Писма Хилде Дајч“ организовану у оквиру Европских дана јеврејске културе који се одржавају у Шапцу.
Амбасадорка је присуствовала и премијери представе „Ана Франк: Историјска антибајка за децу и одрасле“ у Шабачком позоришту, у режији Јелене Богавац.

Отварајући изложбу, амбасадорка Алона Фишер Кам је истакла да су Ана Франк и Хилда Дајч симболи једног времена које се не сме заборавити.

-Све ове манифестације имају два циља, први циљ је да се сачува јеврејско наслеђе, а други циљ је да млади никад не забораве све што се десило јеврејском народу. Њихове судбине треба да остану као подсећање да се тако нешто никад не би поновило. Зато очување јеврејског наслеђа није важно само за Израел већ и за вас, рекла је амбасадорка Израела.

Заменик градоначелника Душан Костадиновић нагласио је, обраћајући се на отварању изложбе, да је Шабац једини град у Србији који се придружио Европи у обележавању дана јеврејске културе и рекао да то показује колико је Шабац отворен град.

Амбасадорка Израела Алона Фишер Кам састала се пре отварања изложбе са градоначелником Шапца Небојшом Зеленовићем, а након тога за њу је уприличена шетња кроз град симболичног назива „Заточеници сећања: јеврејске сенке над Шапцем“ коју је креирала Живана Војиновић, новинарка и истраживач јеврејске прошлости Шапца, и током које су амбасадорки приказане куће у којима су живеле јеврејске породице.

Пишите нам

Уколико имате сугестије, предлоге, утиске, похвале, али и жалбе или молбе, пишите нам. Ми ћемо дати све од себе да вам одговоримо у најкраћем могућем року.

pen
Пошаљи

Актуелни догађаји

Јул
10.

Забрана саобраћаја у Карађорђевој и Занатлијској

Због извођења радова на реконструкцији пута у Улици Карађорђева у ...

Више информација

Сервисне информације

Све важне информације на једном месту

service info
28. Фебруар 2020.

Топлана - радови у улици Немањиној

Градска управа Града Шапца - Одељење за инспекцијске и комунално-стамбене послове, обавештава грађане да ће ЈКП „Топлана-Шабац“, Шабац, вршити раскопавање површине јавне ...

Више информација

Адресар

Погледајте телефонски именик града Шапца

Address

Контакт

Попуните контакт формулар или нас директно контактирајте путем наведених телефона

Господар Јевремова 6
15000, Шабац
Република Србија
015/346-711
015/364-100
Пошаљи

E-маил листа

ПРИЈАВИТЕ СЕ НА НАШУ Е-МАИЛ ЛИСТУ И БУДИТЕ ОБАВЕШТЕНИ О НОВОСТИМА У НАШЕМ ГРАДУ.

Унесите тражени појам и притисните 'ентер'