Актуелности

Прочитајте актуелности града Шапца

Амбасадор Шведске
у Шапцу

04. Новембар Амбасадор Шведске<br> у Шапцу
Гост Шапца данас је био амбасадор Шведске у Србији Јан Лундин, са сарадницима, а пријем за уваженог госта у Градској кући приредио је градоначелник Шапца Небојша Зеленовић. Амбасадор се кроз презентације о привредним потенцијалима Шапца, енергетској ефикасности и сарадњи Шапца и Пећи у подизању засада јагоде, уверио у перспективан развој града али и значајан напредак, имајући у виду да је пре годину дана такође боравио у Шапцу.

- Евидентно је да се у Шапцу повећава број инвеститора и смањује незапосленост, што ми даје аргумент да убедим шведске компаније да се придруже инвеститорима у Шапцу. Разговарали смо и о томе како Шабац решава конкретне проблеме, на пример грејање које је увек скупо. Овде је пронађен добар метод уштеде што смањује трошкове. То је у Шведској врло актуелна тема. Интересантно је и похвално то што град Шабац сарађује са општином Пећом, помажући својим сународницима. Поздрављам и поштујем то што има храбрих људи и у Шапцу и у Пећи. Овакве акције су добродошле и због европских интеграција и због процеса помирења. И овде нешто можемо да научимо од Шапца, рекао је амбасадор Шведске Јан Лундин и закључио да је утисак у Шапцу веома позитиван те није случајно што је поново овде.

Градоначелник Шапца Небојше Зеленовића захвалио се амбасадору због посете и прилике да му представи достигнућа и развојне планове града.
- Знајући да господин Лундин има значајно место у дипломатском кору Србије, ово је добра могућност да локалне политике града Шапца проширимо на национални ниво и читав регион. Пет локалних политика града које су у суштини засноване на разумевању и сарадњи могу да донесу добро јер обезбеђују људима да могу да живе од свог рада, да не беже из сопствене земље. Важно је да докажемо да ствари у Србији могу да изгледају другачије, истакао је градоначелник Шапца. Након састанка у Градској кући, амбасадор Шведске Јан Лундин посетио је РТВ Шабац и Народни музеј, где је имао прилику да види поставку Октобарског салона и виртуелну реалност шабачке тврђаве из 15. века.

Пишите нам

Уколико имате сугестије, предлоге, утиске, похвале, али и жалбе или молбе, пишите нам. Ми ћемо дати све од себе да вам одговоримо у најкраћем могућем року.

pen
Пошаљи

Актуелни догађаји

Јул
10.

Забрана саобраћаја у Карађорђевој и Занатлијској

Због извођења радова на реконструкцији пута у Улици Карађорђева у ...

Више информација

Сервисне информације

Све важне информације на једном месту

service info
15. Новембар 2019.

Топлана - радови у улицама Јоце Шапчанина и Касарској

Градска управа Града Шапца - Одељење за инспекцијске и комунално-стамбене послове обавештава грађане да ће ЈКП „Топлана-Шабац“ Шабац вршити раскопавање површине јавне намене ...

Више информација

Адресар

Погледајте телефонски именик града Шапца

Address

Контакт

Попуните контакт формулар или нас директно контактирајте путем наведених телефона

Господар Јевремова 6
15000, Шабац
Република Србија
015/346-711
015/364-100
Пошаљи

E-маил листа

ПРИЈАВИТЕ СЕ НА НАШУ Е-МАИЛ ЛИСТУ И БУДИТЕ ОБАВЕШТЕНИ О НОВОСТИМА У НАШЕМ ГРАДУ.

Унесите тражени појам и притисните 'ентер'