Актуелности

Прочитајте актуелности града Шапца

Амбасадор Европске уније Мајкл Девенпорт у Шапцу

13. Април Амбасадор Европске уније Мајкл Девенпорт у Шапцу
Амбасадор Делегације Европске уније у Србији Мајкл Дeвенпорт, градоначелник Шапца Небојша Зеленовић и републички комесар за избеглице Владимир Цуцић данас су свечано отворили објекат за социјално становање у заштићеним условима у Шапцу и корисницима доделили кључеве 36 станова. Дeвенпорт је нагласио да су избегла и расељена лица сувише дуго чекала овај тренутак и пожелео им срећан почетак.
- Делегација ЕУ ће наставити да помаже, јер још увек имамо посла. ЕУ је највећи донатор у Србији и издвојене су велике суме, али није све у новцу. Овакви пројекти су симбол наше солидарности, нагласио је Дeвенпорт.
Градоначелник Шапца Небојша Зеленовић истакао је да у Шапцу нико неће бити гладан и без крова и да ће сви имати шансу да се пристојно лече.
- Јако нам је стало да сви Шапчани имају прилику за нормалан живот. Данас ће се овим људима остварити нешто најважније, добиће кров над главом. Захвалан сам Делегацији ЕУ у Србији, Комесаријату за избеглице и Хаусинг центру што су омогућили да заједно са Градом Шапцем за наше обезбедимо 36 нових станова за оне којима је помоћ напотребнија, навео је Зеленовић.
Објекат је изграђен је у оквиру пројекта „Подршка побољшању услова живота присилних миграната у Србији и затварање колективних центара“ који финансира Делегација Европске уније у Србији из предприступних фондова ИПА 2012, уз финансијски допринос организације Хаусинг Центар.
Циљеви пројекта су да поспеши друштвено укључивање социјално угрожених лица и породица избеглица, интерно расељених лица и повратника по реадмисији смештених у колективном центру Варна и најугроженијег локалног становништва, и да помогне затварање колективног центра Варна у Шапцу.
Град Шабац је за изградњу објекта обезбедио инфраструктурно опремљено земљиште на квалитетној локацији Камењак у централном делу Шапца, израдио урбанистичку документацију и издао све потребне дозволе. Комесаријат за избеглице и миграције координира процес затварања колективног центра Варна. Центар за социјални рад Шабац ће по усељењу корисничких породица преузети управљање објектом и пружати сталну подршку у даљем процесу социјалне интеграције. Корисници станова у објекту су 29 породица из колективног центра Варна и 7 социјално угрожених породица из локалне популације Града Шапца које ће по усељењу остварити услове за квалитетан живот. Станови у објекту ће бити опремљени основном опремом и намештајем.
Вредност радова на изградњи и опремању објекта је око 720.000 евра.

Пишите нам

Уколико имате сугестије, предлоге, утиске, похвале, али и жалбе или молбе, пишите нам. Ми ћемо дати све од себе да вам одговоримо у најкраћем могућем року.

pen
Пошаљи

Актуелни догађаји

Јул
10.

Забрана саобраћаја у Карађорђевој и Занатлијској

Због извођења радова на реконструкцији пута у Улици Карађорђева у ...

Више информација

Сервисне информације

Све важне информације на једном месту

service info
13. Септембар 2019.

Електродистрибуција - радови у Хиландарској

Градска управа Града Шапца - Одељење за инспекцијске и комунално-стамбене послове, обавештава грађане да ће ОДС „ЕПС - ДИСТРИБУЦИЈА“ д.о.о. Београд, огранак ...

Више информација

Адресар

Погледајте телефонски именик града Шапца

Address

Контакт

Попуните контакт формулар или нас директно контактирајте путем наведених телефона

Господар Јевремова 6
15000, Шабац
Република Србија
015/346-711
015/364-100
Пошаљи

E-маил листа

ПРИЈАВИТЕ СЕ НА НАШУ Е-МАИЛ ЛИСТУ И БУДИТЕ ОБАВЕШТЕНИ О НОВОСТИМА У НАШЕМ ГРАДУ.

Унесите тражени појам и притисните 'ентер'