Актуелности

Прочитајте актуелности града Шапца

Амбасадор Данске у посети Шапцу

30. Мај Амбасадор Данске у посети Шапцу
Дани Данске у Шапцу почели су вечерас, пријемом који је за амбaсадора Краљевине Данске Андерса Хоугора, приредио градоначелник Шапца Небојша Зеленовић.
На пријему у Градској кући амбасадору и његовим сарадницима презентовани су привредни потенцијали и Индустријска зона у Шапцу, пројекат Савапарк и пројекат Иновативног центра у Шапцу.
Након пријема у Градској кући представници града и амбасаде прошетали су централним градским улицама и посетили Народни музеј у Шапцу.
Дани Данске у Шапцу званично се настављају сутра низом активности. Од 10 до 12 часова у Музеју шабачких Јевреја, Амбасада Данске у сарадњи са ЈКП „Топлана“ организује конференцију „Паметни градови и урбана решења“, која ће представљати спону између данских компанија, управника зграда, представника скупштина станара, Града Шапца и банака. Циљ конференције је проналажење одрживих и финансијски прихватљивих решења за додатно унапређење Шапца и квалитета живота свих његових становника.
Од 11 до 12 часова у Библиотеци шабачкој биће организовано предавање о Краљевини Данској, на коме ће амбасадор Андерс Хоугор са сарадницима укратко представити Данску најмлађим становницима Шапца.
У Хотелу „Слобода“, од 12 до 14 часова, амбасада Данске у сарадњи са Сталном конференцијом градова и општина, организује Други састанак Мреже СКГО за јавне набавке, са учешћем два данска стручњака из Организације за јавне набавке Данске.
У 13:00 часова, градоначелник Шапца Небојша Зеленовић и амбасадор Данске, Андерс Хоугор, отвориће на градском тргу изложбу „Будућност Арктика – наша будућност“. Циљ изложбе је приказивање колико Данци, Фарани и Гренланђани воле своју краљевину и брину се о њој. Изложба ће бити отворена до 21. јуна.
У четвртак, 31. маја, у терминима од 19 и 21 сат, Град Шабац и Амбасада Данске организоваће приказивање данских филмова у Музеју шабачких Јевреја.

Пишите нам

Уколико имате сугестије, предлоге, утиске, похвале, али и жалбе или молбе, пишите нам. Ми ћемо дати све од себе да вам одговоримо у најкраћем могућем року.

pen
Пошаљи

Актуелни догађаји

Август
02.

Мишарске свечаности

Више информација

Сервисне информације

Све важне информације на једном месту

service info
24. Април 2019.

Радови у Алексе Шантића

Одељење за инспекцијске и комунално-стамбене послове, обавештава грађане да ће ЈКП „Водовод-Шабац“ вршити раскопавање површине јавне намене у Шапцу, у улици Алексе Шантића ...

Више информација

Адресар

Погледајте телефонски именик града Шапца

Address

Контакт

Попуните контакт формулар или нас директно контактирајте путем наведених телефона

Господар Јевремова 6
15000, Шабац
Република Србија
015/346-711
015/364-100
Пошаљи

E-маил листа

ПРИЈАВИТЕ СЕ НА НАШУ Е-МАИЛ ЛИСТУ И БУДИТЕ ОБАВЕШТЕНИ О НОВОСТИМА У НАШЕМ ГРАДУ.

Унесите тражени појам и притисните 'ентер'