Актуелности

Прочитајте актуелности града Шапца

Амбасадор Данске у посети Шапцу -
представљено урбано планирање града

21. Мај Амбасадор Данске у посети Шапцу - <br> представљено урбано планирање града
Посета амбасадора Краљевине Данске Андерса Хоугора почела је пријемом у Градској кући, који је за амбасадора и урбанисту Копенхагена Јакоба Мецена приредио градоначелник Шапца Небојша Зеленовић.
Амбасадору и његовој делегацији представљени су најважнији градски пројекти из области урбанизма: Савапарк и Иновациони центар.

Градоначелник Зеленовић се захвалио амбасадору што је поново дошао у Шабац и што представници Града имају прилику да му презентују пројекте и покажу град.
-Европска унија је нама најбољи партнер, бољи него што је Република Србија. Европска унија нам је у претходних неколико година дала 30 милиона динара за разне пројекте. Зато сам увек почаствован када неко од амбасадора, земља чланица ЕУ, дође у Шабац, истакао је Зеленовић.
Он је подсетио да се у Шапцу негује дијалог и слободна реч, јер је Шабац као град посвећен Европским вредностима.
-Слушамо грађане и њихове идеје, тежимо да град окренемо ка реци. Нама је циљ да озеленимо град кроз пројекат Савапарк, а не да као у Београду, преко пројекта Београд на води, зарадимо новац, рекао је Зеленовић.

Скупу у Градској кући присуствовали су и Душан Костадиновић, заменик градоначелника Шапца, Игор Марсенић, члан Градског већа и Катарина Дубљанин, главни градски урбаниста Шапца.

Након пријема у Градској кући представници Града и амбасаде су бициклима посетили Стари град и градски трг, на ком је свечано отворена изложба „Савремена данска архитектура“.

Пишите нам

Уколико имате сугестије, предлоге, утиске, похвале, али и жалбе или молбе, пишите нам. Ми ћемо дати све од себе да вам одговоримо у најкраћем могућем року.

pen
Пошаљи

Актуелни догађаји

Јул
10.

Забрана саобраћаја у Карађорђевој и Занатлијској

Због извођења радова на реконструкцији пута у Улици Карађорђева у ...

Више информација

Сервисне информације

Све важне информације на једном месту

service info
26. Децембар 2019.

Топлана - радови у улици Богојављенска

Градска управа Града Шапца - Одељење за инспекцијске и комунално-стамбене послове, обавештава грађане да ће ЈКП „Топлана-Шабац“ Шабац вршити раскопавање површине јавне ...

Више информација

Адресар

Погледајте телефонски именик града Шапца

Address

Контакт

Попуните контакт формулар или нас директно контактирајте путем наведених телефона

Господар Јевремова 6
15000, Шабац
Република Србија
015/346-711
015/364-100
Пошаљи

E-маил листа

ПРИЈАВИТЕ СЕ НА НАШУ Е-МАИЛ ЛИСТУ И БУДИТЕ ОБАВЕШТЕНИ О НОВОСТИМА У НАШЕМ ГРАДУ.

Унесите тражени појам и притисните 'ентер'