Актуелности

Прочитајте актуелности града Шапца

Амбасадор Данске у посети Шапцу -
представљено урбано планирање града

21. Мај Амбасадор Данске у посети Шапцу - <br> представљено урбано планирање града
Посета амбасадора Краљевине Данске Андерса Хоугора почела је пријемом у Градској кући, који је за амбасадора и урбанисту Копенхагена Јакоба Мецена приредио градоначелник Шапца Небојша Зеленовић.
Амбасадору и његовој делегацији представљени су најважнији градски пројекти из области урбанизма: Савапарк и Иновациони центар.

Градоначелник Зеленовић се захвалио амбасадору што је поново дошао у Шабац и што представници Града имају прилику да му презентују пројекте и покажу град.
-Европска унија је нама најбољи партнер, бољи него што је Република Србија. Европска унија нам је у претходних неколико година дала 30 милиона динара за разне пројекте. Зато сам увек почаствован када неко од амбасадора, земља чланица ЕУ, дође у Шабац, истакао је Зеленовић.
Он је подсетио да се у Шапцу негује дијалог и слободна реч, јер је Шабац као град посвећен Европским вредностима.
-Слушамо грађане и њихове идеје, тежимо да град окренемо ка реци. Нама је циљ да озеленимо град кроз пројекат Савапарк, а не да као у Београду, преко пројекта Београд на води, зарадимо новац, рекао је Зеленовић.

Скупу у Градској кући присуствовали су и Душан Костадиновић, заменик градоначелника Шапца, Игор Марсенић, члан Градског већа и Катарина Дубљанин, главни градски урбаниста Шапца.

Након пријема у Градској кући представници Града и амбасаде су бициклима посетили Стари град и градски трг, на ком је свечано отворена изложба „Савремена данска архитектура“.

Пишите нам

Уколико имате сугестије, предлоге, утиске, похвале, али и жалбе или молбе, пишите нам. Ми ћемо дати све од себе да вам одговоримо у најкраћем могућем року.

pen
Пошаљи

Актуелни догађаји

Јул
10.

Забрана саобраћаја у Карађорђевој и Занатлијској

Због извођења радова на реконструкцији пута у Улици Карађорђева у ...

Више информација

Сервисне информације

Све важне информације на једном месту

service info
15. Август 2019.

Радови у Жике Поповића

Градска управа Града Шапца - Одељење за инспекцијске и комунално-стамбене послове, обавештава грађане да ће предузећу за телекомуникације „ТЕЛЕКОМ СРБИЈА“ а.д. извршна ...

Више информација

Адресар

Погледајте телефонски именик града Шапца

Address

Контакт

Попуните контакт формулар или нас директно контактирајте путем наведених телефона

Господар Јевремова 6
15000, Шабац
Република Србија
015/346-711
015/364-100
Пошаљи

E-маил листа

ПРИЈАВИТЕ СЕ НА НАШУ Е-МАИЛ ЛИСТУ И БУДИТЕ ОБАВЕШТЕНИ О НОВОСТИМА У НАШЕМ ГРАДУ.

Унесите тражени појам и притисните 'ентер'