Актуелности

Прочитајте актуелности града Шапца

43. Лазини дани

24. Мај 43. Лазини дани
У част др Лазе К. Лазаревића, једног од најзнаменитијих Шапчана, данас је у Шапцу отворена стручна манифестација „Лазини дани”, 43. по реду.

Манифестацију је отворио градоначелник Шапца Небојша Зеленовић.
-Када у историји нашег града имамо личност као што је Лаза К. Лазаревић, ми смо дужни да га се сећамо. А ако неко негује културу сећања то је Град Шабац. Лепо је што се у Шапцу одржава стручна манифестација “Лазини дани” и част што су гости нашег града уважени професори и лекари. Ми смо као град отворени да подржимо сваку идеју која може да допринесе бољем здрављу наших суграђана. Шабац је отворена средина у којој људи желе да живе боље, а то је немогуће без лекара, навео је градоначелник Небојша Зеленовић.

Др Нада Рувидић, председница шабачке подружнице Српског лекарског друштва, подсетила је на оснивање манифестације пре 43 године, и на племениту идеју неколико ентузијаста решених да у Шапцу заживи годишње окупљање стручњака Србије из различитих области медицине. Она је изразила захвалност свима који су помогли да „Лазини дани” опстану и буду прихваћени као једно од најутицајнијих едукативних окупљања.

У свом кратком животу, а живео је само 39 година, Лаза Лазаревић је стекао харизму књижевника, родоначелника српске реалистичке психолошке приповетке, а још као млад био је увелико признат и као правник, као лекар-научник, као први српски неуролог, санитетски потпуковник, лични лекар краља Милана Обреновића, дописник Српске краљевске академије...

Пишите нам

Уколико имате сугестије, предлоге, утиске, похвале, али и жалбе или молбе, пишите нам. Ми ћемо дати све од себе да вам одговоримо у најкраћем могућем року.

pen
Пошаљи

Актуелни догађаји

Јул
10.

Забрана саобраћаја у Карађорђевој и Занатлијској

Због извођења радова на реконструкцији пута у Улици Карађорђева у ...

Више информација

Сервисне информације

Све важне информације на једном месту

service info
15. Август 2019.

Радови у Жике Поповића

Градска управа Града Шапца - Одељење за инспекцијске и комунално-стамбене послове, обавештава грађане да ће предузећу за телекомуникације „ТЕЛЕКОМ СРБИЈА“ а.д. извршна ...

Више информација

Адресар

Погледајте телефонски именик града Шапца

Address

Контакт

Попуните контакт формулар или нас директно контактирајте путем наведених телефона

Господар Јевремова 6
15000, Шабац
Република Србија
015/346-711
015/364-100
Пошаљи

E-маил листа

ПРИЈАВИТЕ СЕ НА НАШУ Е-МАИЛ ЛИСТУ И БУДИТЕ ОБАВЕШТЕНИ О НОВОСТИМА У НАШЕМ ГРАДУ.

Унесите тражени појам и притисните 'ентер'