Актуелности

Прочитајте актуелности града Шапца

43. Лазини дани

24. Мај 43. Лазини дани
У част др Лазе К. Лазаревића, једног од најзнаменитијих Шапчана, данас је у Шапцу отворена стручна манифестација „Лазини дани”, 43. по реду.

Манифестацију је отворио градоначелник Шапца Небојша Зеленовић.
-Када у историји нашег града имамо личност као што је Лаза К. Лазаревић, ми смо дужни да га се сећамо. А ако неко негује културу сећања то је Град Шабац. Лепо је што се у Шапцу одржава стручна манифестација “Лазини дани” и част што су гости нашег града уважени професори и лекари. Ми смо као град отворени да подржимо сваку идеју која може да допринесе бољем здрављу наших суграђана. Шабац је отворена средина у којој људи желе да живе боље, а то је немогуће без лекара, навео је градоначелник Небојша Зеленовић.

Др Нада Рувидић, председница шабачке подружнице Српског лекарског друштва, подсетила је на оснивање манифестације пре 43 године, и на племениту идеју неколико ентузијаста решених да у Шапцу заживи годишње окупљање стручњака Србије из различитих области медицине. Она је изразила захвалност свима који су помогли да „Лазини дани” опстану и буду прихваћени као једно од најутицајнијих едукативних окупљања.

У свом кратком животу, а живео је само 39 година, Лаза Лазаревић је стекао харизму књижевника, родоначелника српске реалистичке психолошке приповетке, а још као млад био је увелико признат и као правник, као лекар-научник, као први српски неуролог, санитетски потпуковник, лични лекар краља Милана Обреновића, дописник Српске краљевске академије...

Пишите нам

Уколико имате сугестије, предлоге, утиске, похвале, али и жалбе или молбе, пишите нам. Ми ћемо дати све од себе да вам одговоримо у најкраћем могућем року.

pen
Пошаљи

Актуелни догађаји

Јул
10.

Забрана саобраћаја у Карађорђевој и Занатлијској

Због извођења радова на реконструкцији пута у Улици Карађорђева у ...

Више информација

Сервисне информације

Све важне информације на једном месту

service info
16. Март 2020.

Забрањен саобраћај у Улици Милутина Бојића

Обавештавамо грађане да ће бити забрањен саобраћај у Улици Милутина Бојића у Шапцу, од раскрснице са Улицом Војислава Илића до раскрснице са Улицом Леонарда Да Винчија, у ...

Више информација

Адресар

Погледајте телефонски именик града Шапца

Address

Контакт

Попуните контакт формулар или нас директно контактирајте путем наведених телефона

Господар Јевремова 6
15000, Шабац
Република Србија
015/346-711
015/364-100
Пошаљи

E-маил листа

ПРИЈАВИТЕ СЕ НА НАШУ Е-МАИЛ ЛИСТУ И БУДИТЕ ОБАВЕШТЕНИ О НОВОСТИМА У НАШЕМ ГРАДУ.

Унесите тражени појам и притисните 'ентер'