Актуелности

Прочитајте актуелности града Шапца

14 нових инвестиција
и отварање нове саобраћајнице
до међународне луке
у Шапцу

17. Мај 14 нових инвестиција <br> и отварање нове саобраћајнице <br> до међународне луке <br> у Шапцу
У Шапцу ће од ове године пословати 14 нових компанија, најављено је данас приликом обиласка Источне и Севрозападне радне зоне, које је за медије организовала Градска управа града Шапца.

За представнике медија приређен је обилазак две зоне у којима су градилишта за нове компније, а о инвестицијама и улагањима у наредном периоду говорили су градоначелник Шапца Небојша Зеленовић, Милан Васић, начелник Градске управе града Шапца и Виолета Шестић, директорка ЈП „Инфраструктура“ Шабац.

У Шапцу има посла за сваког

Градоначелник Зеленовић је рекао да сада у Шапцу свако ко тражи посао, посао може и да нађе.
-Медији су имали прилику да чују које компаније послују у две зоне у Шапцу, али и да се упознају са најавама о новим инвестицијама које ове године стижу у Шабац. У Северозападаној радној зони тренутно је запослено више од 3500 људи, и свакога дана се траже нови радници. Свако ко жели да дође до посла, који је верујем пристојно плаћен, има прилику да запослење нађе у некој од фирми које послују у Шапцу. Било да је то у компанији Јазаки, Монди или Вопахел, или у било којој домаћој или страној фирми у граду. Оно што је једна од наших најважнијих политика - да свако заради више од посла којим се бави - се остварује. До пре пет година уместо свих ових фирми, на месту где је Северозападна радна зона, била је ливада. А данас је индустријска зона у којој је 29 оперативних фабрика, рекао је Зеленовић.

Изградња нове саобраћајнице у Северозападној радној зони

Градоначелник је рекао да је у току изградња нове и модерне саобраћајнице у Северозападној радној зони (СРЗ), која ће за потенцијалне купце атрактивним учинити и парцеле које до сада нису продате. Посетио је да је СРЗ у Шапцу највећа и најмодернија индустрисјка зона у Србији.
-Очекујем продају нових 10 хектара земље у СРЗ, за неке нове фирме. Наша тежња је да се подигне да минималац у Шапцу буде већи 33 хиљаде динара, истакао је градоначелник и најавио за следећу недељу отварање нове саобраћајнице до међународне луке у Шапцу.

14 нових компанија у Шапцу

Виолета Шестић, директорка ЈП „Инфраструктура“ Шабац је напоменула да Град тежи да доведе нове, стране инвестиције, али и да је администрација на располагању свим домаћим предузетницима, како би унапредили пословање.
-У овом тренутку у Северозападној зони имамо најаву да ће четири домаћа инвеститора проширити своје погоне. Поред тога, компанија Вопахел ће проширити своје производне погоне, а италијанска компанија Инфлекс ће изградити прву фабрику у Србији, баш у Шапцу.
Осим СРЗ и у Источној зони се појављују нови инвестори. Италијанска фирма Селетра ће у јуну почети са производњом. Још две фирме, једна италијанска и једна руска, тренутно раде на адаптацији простора у Робно-транспортном центру. Све ово је потврда да је у Шапцу повољна пословна клима и ми свакодневно радимо на унапређењу односа са привредницима. Градска управа и сви ми смо увек на располагању инвестирорима, домаћим и страним, тако што се трудимо да им максимално олакшамо процедуре, да им обезбедимо све потребне информације и помоћ приликом добијања грађевинских и других дозвола. Константно улажемо у развој инфраструктуре, па је само ове године, из буџета града, издвојено 100 милиона динара за нове саобраћајнице, електроенергетске објекте, воду и канализацију, рекла је Виолета Шестић.

Она је најавила и нови, оперативан царински терминал и у Севрозападној родној зони, обзиром да на месечном нивоу само кроз СРЗ прође 6000 камиона.

Пишите нам

Уколико имате сугестије, предлоге, утиске, похвале, али и жалбе или молбе, пишите нам. Ми ћемо дати све од себе да вам одговоримо у најкраћем могућем року.

pen
Пошаљи

Актуелни догађаји

Јул
10.

Забрана саобраћаја у Карађорђевој и Занатлијској

Због извођења радова на реконструкцији пута у Улици Карађорђева у ...

Више информација

Сервисне информације

Све важне информације на једном месту

service info
16. Март 2020.

Забрањен саобраћај у Улици Милутина Бојића

Обавештавамо грађане да ће бити забрањен саобраћај у Улици Милутина Бојића у Шапцу, од раскрснице са Улицом Војислава Илића до раскрснице са Улицом Леонарда Да Винчија, у ...

Више информација

Адресар

Погледајте телефонски именик града Шапца

Address

Контакт

Попуните контакт формулар или нас директно контактирајте путем наведених телефона

Господар Јевремова 6
15000, Шабац
Република Србија
015/346-711
015/364-100
Пошаљи

E-маил листа

ПРИЈАВИТЕ СЕ НА НАШУ Е-МАИЛ ЛИСТУ И БУДИТЕ ОБАВЕШТЕНИ О НОВОСТИМА У НАШЕМ ГРАДУ.

Унесите тражени појам и притисните 'ентер'