Актуелности

Прочитајте актуелности града Шапца

14 нових инвестиција
и отварање нове саобраћајнице
до међународне луке
у Шапцу

17. Мај 14 нових инвестиција <br> и отварање нове саобраћајнице <br> до међународне луке <br> у Шапцу
У Шапцу ће од ове године пословати 14 нових компанија, најављено је данас приликом обиласка Источне и Севрозападне радне зоне, које је за медије организовала Градска управа града Шапца.

За представнике медија приређен је обилазак две зоне у којима су градилишта за нове компније, а о инвестицијама и улагањима у наредном периоду говорили су градоначелник Шапца Небојша Зеленовић, Милан Васић, начелник Градске управе града Шапца и Виолета Шестић, директорка ЈП „Инфраструктура“ Шабац.

У Шапцу има посла за сваког

Градоначелник Зеленовић је рекао да сада у Шапцу свако ко тражи посао, посао може и да нађе.
-Медији су имали прилику да чују које компаније послују у две зоне у Шапцу, али и да се упознају са најавама о новим инвестицијама које ове године стижу у Шабац. У Северозападаној радној зони тренутно је запослено више од 3500 људи, и свакога дана се траже нови радници. Свако ко жели да дође до посла, који је верујем пристојно плаћен, има прилику да запослење нађе у некој од фирми које послују у Шапцу. Било да је то у компанији Јазаки, Монди или Вопахел, или у било којој домаћој или страној фирми у граду. Оно што је једна од наших најважнијих политика - да свако заради више од посла којим се бави - се остварује. До пре пет година уместо свих ових фирми, на месту где је Северозападна радна зона, била је ливада. А данас је индустријска зона у којој је 29 оперативних фабрика, рекао је Зеленовић.

Изградња нове саобраћајнице у Северозападној радној зони

Градоначелник је рекао да је у току изградња нове и модерне саобраћајнице у Северозападној радној зони (СРЗ), која ће за потенцијалне купце атрактивним учинити и парцеле које до сада нису продате. Посетио је да је СРЗ у Шапцу највећа и најмодернија индустрисјка зона у Србији.
-Очекујем продају нових 10 хектара земље у СРЗ, за неке нове фирме. Наша тежња је да се подигне да минималац у Шапцу буде већи 33 хиљаде динара, истакао је градоначелник и најавио за следећу недељу отварање нове саобраћајнице до међународне луке у Шапцу.

14 нових компанија у Шапцу

Виолета Шестић, директорка ЈП „Инфраструктура“ Шабац је напоменула да Град тежи да доведе нове, стране инвестиције, али и да је администрација на располагању свим домаћим предузетницима, како би унапредили пословање.
-У овом тренутку у Северозападној зони имамо најаву да ће четири домаћа инвеститора проширити своје погоне. Поред тога, компанија Вопахел ће проширити своје производне погоне, а италијанска компанија Инфлекс ће изградити прву фабрику у Србији, баш у Шапцу.
Осим СРЗ и у Источној зони се појављују нови инвестори. Италијанска фирма Селетра ће у јуну почети са производњом. Још две фирме, једна италијанска и једна руска, тренутно раде на адаптацији простора у Робно-транспортном центру. Све ово је потврда да је у Шапцу повољна пословна клима и ми свакодневно радимо на унапређењу односа са привредницима. Градска управа и сви ми смо увек на располагању инвестирорима, домаћим и страним, тако што се трудимо да им максимално олакшамо процедуре, да им обезбедимо све потребне информације и помоћ приликом добијања грађевинских и других дозвола. Константно улажемо у развој инфраструктуре, па је само ове године, из буџета града, издвојено 100 милиона динара за нове саобраћајнице, електроенергетске објекте, воду и канализацију, рекла је Виолета Шестић.

Она је најавила и нови, оперативан царински терминал и у Севрозападној родној зони, обзиром да на месечном нивоу само кроз СРЗ прође 6000 камиона.

Пишите нам

Уколико имате сугестије, предлоге, утиске, похвале, али и жалбе или молбе, пишите нам. Ми ћемо дати све од себе да вам одговоримо у најкраћем могућем року.

pen
Пошаљи

Актуелни догађаји

Јул
10.

Забрана саобраћаја у Карађорђевој и Занатлијској

Због извођења радова на реконструкцији пута у Улици Карађорђева у ...

Више информација

Сервисне информације

Све важне информације на једном месту

service info
15. Август 2019.

Радови у Жике Поповића

Градска управа Града Шапца - Одељење за инспекцијске и комунално-стамбене послове, обавештава грађане да ће предузећу за телекомуникације „ТЕЛЕКОМ СРБИЈА“ а.д. извршна ...

Више информација

Адресар

Погледајте телефонски именик града Шапца

Address

Контакт

Попуните контакт формулар или нас директно контактирајте путем наведених телефона

Господар Јевремова 6
15000, Шабац
Република Србија
015/346-711
015/364-100
Пошаљи

E-маил листа

ПРИЈАВИТЕ СЕ НА НАШУ Е-МАИЛ ЛИСТУ И БУДИТЕ ОБАВЕШТЕНИ О НОВОСТИМА У НАШЕМ ГРАДУ.

Унесите тражени појам и притисните 'ентер'