Актуелности

Прочитајте актуелности града Шапца

Потписан уговор за куповину ваге у Орашцу

22. Фебруар  Потписан уговор за куповину ваге у Орашцу
Градоначелник Шапца Небојша Зеленовић и представник фирме “Вагар” потписали су данас у Градској кући уговор за набавку електронске ваге за Орашац.
Мештани Орашца гласали су на референдуму да се новац од пореза који је прикупљен у њиховом месту уложи за набавку ваге где ће мерити воће и поврће које производе у свом селу. Данас је потписан и уговор о извођењу грађевинских радова на изради темеља за електронску вагу који ће почети чим временске прилике дозволе.
Идеју да се новац од пореза потроши за вагу предложила је група грађана на чијем је челу Раде Стошић из Орашца. Њему је данас градоначелник симоблично предао примерак потписаних уговора.
-Реализација наше идеје креће потписивањем уговора. Људи нису веровали да ће овај процес бити реализован до краја, али сада чекамо само лепо време и радови могу да почну. Имамо 40 хектара јабуке коју смо до сада мерили на Мишару, ускоро ћемо тај посао обављати у нашем месту. Вага је нешто што остаје за дужи период и сматрам да смо добро инвестирали наших 590.000 динара, рекао је Раде Стошић.
Градоначелник Небојша Зеленовић истакао је да су шабачки референдуми доказ да грађани могу да утичу на доношење одлука.
-На референдуму је показана права народна воља, желели су да новац који су уплатили на име пореза на имовину буде потрошен за куповину ваге, а ми као Град вољу грађана спроводимо у дело. Ово је доказ да грађани могу да утичу на доношење одлука. Ове године када референдуми буду одржани у свим месним заједницама, сви пунолетни грађани Шапцаимаће право да кажу како ће бити потрошен новац од пореза, казао је градоначелник Зеленовић.

Пишите нам

Уколико имате сугестије, предлоге, утиске, похвале, али и жалбе или молбе, пишите нам. Ми ћемо дати све од себе да вам одговоримо у најкраћем могућем року.

pen
Пошаљи

Актуелни догађаји

Август
02.

Мишарске свечаности

Више информација

Сервисне информације

Све важне информације на једном месту

service info
16. Април 2019.

Радови у Масариковој улици

Градска управа Града Шапца, Одељење за инспекцијске и комунално-стамбене послове, обавештава грађане да ће ЈКП „Водовод-Шабац“ вршити раскопавање површине јавне намене у ...

Више информација

Адресар

Погледајте телефонски именик града Шапца

Address

Контакт

Попуните контакт формулар или нас директно контактирајте путем наведених телефона

Господар Јевремова 6
15000, Шабац
Република Србија
015/346-711
015/364-100
Пошаљи

E-маил листа

ПРИЈАВИТЕ СЕ НА НАШУ Е-МАИЛ ЛИСТУ И БУДИТЕ ОБАВЕШТЕНИ О НОВОСТИМА У НАШЕМ ГРАДУ.

Унесите тражени појам и притисните 'ентер'