Актуелности

Прочитајте актуелности града Шапца

Без поскупљења грејања
у Шапцу

26. Септембар  Без поскупљења грејања<br> у Шапцу
На данашњој седници Градско веће града Шапца прихватило је предлог Надзорног одбора ЈКП „Топлана-Шабац“ да се цена даљинског грејања не мења у сезони 2019/2020.

Без обзира на поскупљење природног гаса за 60 долара на хиљаду кубика, што је близу 20 одсто скупље, и на чињеницу да ЈП „Србијагас“ за комунална предузећа која се баве даљинским грејањем, цену формира на бази курса америчког долара у моменту плаћања, до повећања цене грејања неће доћи.

Захваљујући активностима на побољшању ефикасности система даљинског грејања, аутоматизацији рада постројења и чињеници да је све више термоизолованих зграда у граду, потрошња природног гаса сваке године је све мања и то у великој мери доприноси смањењу трошкова пословања ЈКП „Топлана-Шабац“.


-Чињеница је и то да се на берзама природног гаса у Европи цена овог горива држи на нивоу 10 EUR/MWh а да ЈКП „Топлана-Шабац“ плаћа ЈП „Србијагас“ цену од 27,2 EUR/MWh а поред тога додатних 8,6 EUR/MWh фиксну надокнаду и 9,1 EUR/MWh надокнаду за приступ и коришћење цевовода у власништву ЈП „Србијагас“ што укупно износи 44,9 EUR/MWh. Цена природног гаса у широкој потрошњи ће, такође, остати непромењена, објашњава директор ЈКП „Топлана-Шабац“ Слободан Јеротић.

Пишите нам

Уколико имате сугестије, предлоге, утиске, похвале, али и жалбе или молбе, пишите нам. Ми ћемо дати све од себе да вам одговоримо у најкраћем могућем року.

pen
Пошаљи

Актуелни догађаји

Јул
10.

Забрана саобраћаја у Карађорђевој и Занатлијској

Због извођења радова на реконструкцији пута у Улици Карађорђева у ...

Више информација

Сервисне информације

Све важне информације на једном месту

service info
26. Децембар 2019.

Топлана - радови у улици Богојављенска

Градска управа Града Шапца - Одељење за инспекцијске и комунално-стамбене послове, обавештава грађане да ће ЈКП „Топлана-Шабац“ Шабац вршити раскопавање површине јавне ...

Више информација

Адресар

Погледајте телефонски именик града Шапца

Address

Контакт

Попуните контакт формулар или нас директно контактирајте путем наведених телефона

Господар Јевремова 6
15000, Шабац
Република Србија
015/346-711
015/364-100
Пошаљи

E-маил листа

ПРИЈАВИТЕ СЕ НА НАШУ Е-МАИЛ ЛИСТУ И БУДИТЕ ОБАВЕШТЕНИ О НОВОСТИМА У НАШЕМ ГРАДУ.

Унесите тражени појам и притисните 'ентер'